in , ,

Erdogan wil meer islam in Nederland door scholen op te zetten

De Turkse is bezig met het opzetten van weekendscholen in verschillende landen, waaronder . Dat meldt de NOS op basis van informatie van de YTB, een Turkse overheidsinstantie gericht op Turken in het buitenland.

Jonge Turken in het buitenland zullen op de scholen ongeveer vijf uur per weekend les krijgen: twee uur Turkse taalles en drie uur geschiedenis, godsdienst, kunst en maatschappijleer. Het onderwijs wordt grotendeels gefinancierd door de Turkse overheid.

De klassen op de scholen moeten uit minimaal 15 en maximaal 25 leerlingen bestaan. De kinderen moeten minimaal 32 weken de vakken volgen, en niet langer dan 40 weken.

Het ‘weekendscholenproject’, officieel Anadola Hafta Sonu Okullar Proje Destek Programi geheten, is erop gericht om de identiteit en cultuur van jonge Turken die in het buitenland wonen te behouden en om de banden te versterken met het vaderland.

Het project wordt gesteund door de Turkse overheid en via giften. Ook aan ouders zal worden gevraagd of ze een bijdrage willen leveren. Onder meer non-profitorganisaties en maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen. Ze moeten dan zelf op zoek gaan naar een locatie. Overigens zegt Ankara dat het maar een beperkt budget heeft. Volgens een woordvoerder kunnen niet alle aanvragen worden goedgekeurd.

Ook organisaties die bijvoorbeeld Turkse lessen in het buitenland al faciliteren mogen meedoen. Volgens de YTB zijn het geen officiële scholen, maar cursussen van tien maanden.

In mei maakte de Turkse president Erdogan al bekend dat dit project zou beginnen.Hij herhaalde dat Turken in hun godsdienst en de Turkse taal moeten beschermen, omdat die volgens hem anders verloren gaan. Turkije wil het project ook in bijvoorbeeld , Frankrijk en starten.

Politieke lading

Het ministerie van Sociale Zaken ziet geen problemen, tenzij de lessen een politieke lading krijgen. ,,Het staat landen vrij om behoud van de eigen taal en cultuur te stimuleren bij hun landgenoten, of hun kinderen of kleinkinderen, in het buitenland. Meerdere landen, waaronder ons eigen land, doen dit. Wat we niet willen is onderwijs dat als doel heeft om de integratie in Nederland te belemmeren of om antidemocratische opvattingen te stimuleren. Als er signalen zijn dat dit gebeurt, zal de overheid optreden”, is de reactie tegenover de NOS.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
N.L. Doodziek
2 jaren geleden

De NL overheid is volkomen krankzinnig niet te willen zien wat hier aan de hand is.
Eerst het ongelimiteerd toelaten van immigranten en nu dit ….
De overheid gaf enkele jaren al toe dat de integratie van immigranten uit Noord Afrika volledig was mislukt en nu wordt via dit soort projecten die integratie nog eens verzwakt.
Fortuyn gaf in 2001 al aan dat 80 miljard was besteed aan integratie maar dat het project volledig was mislukt. Fortuyn werd vermoord …. en dat was niet door FvdG maar door de CIA.
Er zijn al zoveel incidenten niet alleen in NL maar in de hele EU die aangeven dat er grote problemen zijn met immigranten uit Noord Afrika waartegen niet opgetreden wordt en sterker nog waar grote bedragen worden besteed aan immigranten terwijl mensen uit de eigen bevolking die hulp nodig hebben volledig in de steek wordt gelaten.

Het lijkt er opdat dat de overheden hun primaire taak vergeten zijn ten aanzien van haar eigen bevolking.
En dat is niets minder dan landverraad.

Geen onderzoek naar dood Willie Dille: ‘Zo’n verhaal verzin je niet’

Vijf Amerikaanse staten tegen samengaan Bayer en Monsanto