in

EU adviseurs pleiten voor inzet militairen bij stakingen en protesten

13961876486 da03eb9dc7 leger opstand1

Experts van een denktank van de Europese Unie eisen dat de EU zich voorbereidt op het inzetten van militair geweld bij stakingen en protesten. Als gevolg van de grotere sociale ongelijkheid in een geglobaliseerde economie en groeiende militaire conflicten binnen de EU zullen dergelijke uitbarstingen onvermijdelijk toenemen.

In een studie van het Instituut voor veiligheidsstudies van de Europese Unie (EUISS) stellen de auteurs onomwonden dat in het licht van deze ontwikkelingen het leger in toenemende mate moet worden gebruikt om de rijken te beschermen tegen de woede van de armen.

Het Instituut voor veiligheidsstudies van de Europese Unie (EUISS) is een agentschap van de Europese Unie voor het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (GBVB), opgericht in 2001 en gevestigd in Parijs. Het heeft als doel een gemeenschappelijke Europese veiligheidscultuur te creëren, aan de ontwikkeling van het GVBV bij te dragen en het Europees strategisch debat te verrijken.

Lees verder via Stop de bankiers.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
480001199 21df79b103 reset1

European Central Bank President Trichet: Point To Opportunity for Global Monetary Reset

8284695898 c6a58fb917 ISIS1

ISIS – 10 punten om over na te denken ISIS als ‘Psy-op’