in , ,

De EU draait door en gaat 50.000 Afrikanen ophalen

afrikanen

De Europese Unie zou de komende twee jaar minstens 50.000 van de ’meest kwetsbare’ mensen uit Noord-Afrika en de Hoorn van Afrika moeten opnemen.

Dat stelt de Europese Commissie voor als onderdeel van een nieuw migratiepakket dat woensdag wordt gepresenteerd. De lidstaten kunnen zich vrijwillig voor opname van vluchtelingen melden en krijgen daarvoor een financiële vergoeding. De commissie zet daarvoor 500 miljoen euro opzij.

Door erkende vluchtelingen direct uit Afrika langs legale weg naar Europa te laten overkomen, vallen zij niet ten prooi aan mensensmokkelaars en hoeven zij hun leven niet te wagen.

’Legale paden’

Het gaat vooral om vluchtelingen uit Libië, Egypte, Niger, Soedan, Tsjaad en Ethiopië. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker riep de EU vorige maand al op om meer solidariteit te tonen met Afrika en ’legale paden’ te openen. De hervestiging van Syrische vluchtelingen uit Turkije en het Midden-Oosten moet ook doorgaan, oordeelt de commissie.

http://www.telegraaf.nl/nieuws/387401/eu-ga-vluchtelingen-uit-afrika-halen

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4455139649 cdec14d960 OV chipkaart

Schending privacy maar het kabinet blijft achter DUO staan

3i6j2fcrki8

[VIDEO] Vreemdeling tegen Antifa: “Alles is sowieso jou schuld, want je bent blank!”