in ,

EU gaat 5 miljard euro ophalen bij het groot techbedrijf voor zichzelf

e836b80a21f5023ecd0b470de7444e90fe76e7d41cb6164896f4c3 640 eu flag

De EU start, zoals reeds diverse keren eerder onder de aandacht gebracht, met het voor zichzelf innen van belastingen:

De Europese Commissie heeft zijn voorstellen gepresenteerd voor het belasten van grote techbedrijven. De EU gaat de bedrijven tegen een tarief van drie procent belasten en daarmee naar schatting 5 miljard euro per jaar genereren.

De EU start voor zichzelf

Op deze manier vergroot het uiteraard de afstand tussen de macht (Europese Commissie) en de bevolking, de EU neemt hiermee afstand van de democratische gekozen politici die verantwoording moeten afleggen. Men is voor de inkomsten nu uiteraard minder afhankelijk van de regeringen geworden.

Nu is 5 miljard op de biljoen (!) ogenschijnlijk niet veel, maar met het starten van zelfstandig belasting innen wordt nu wel een hele grote stap genomen! Dit is uiteraard machtsoverdracht. En denk maar niet dat je inspraak hebt over hoe de EU die 5 miljard gaat besteden.

En omdat iedereen het een prettig idee vindt dat het grootbedrijf zowaar een keer wat belasting moet betalen, krijgt de EU het dus voor elkaar dat ze kunnen beginnen met het zelfstandig innen van belastingen, voor henzelf. Mede mogelijk gemaakt dus door EU-voorzitter Juncker die zelfstandig het grootbedrijf hielp grootschalig belasting te ontwijken.

De EU start hiermee nu uiteraard voor zichzelf, de bevolkingen krijgen weer minder inspraak. Verwacht komend jaar ook een belastingaanslag uit de EU op uw deurmat, wellicht wel om de extra kosten van het immigratiebeleid te helpen financieren?

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sleepwet logo

Officiële uitslag referendum over ‘sleepwet’ op 29 maart. Datacenter BIT stapt naar rechter om Wiv ongeldig te laten verklaren

780x438 n f4675f0701bb410864a3d7366f4fdffa

“Russische beïnvloeding” in verkiezingen en nepnieuws komt uit… het VK