in ,

‘EU gaat techbedrijven opbreken bij herhaaldelijke overtredingen’

Als een techbedrijf herhaaldelijk in de fout gaat, wil de Europese Commissie dat bedrijf gaan opbreken.

Dat staat volgens de Financial Times in voorstellen die de commissie later vandaag officieel presenteert.

Over nieuwe regulering wordt al lang gesproken, de wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de aanpak van de macht van technologiebedrijven in .

Het idee is dat als een techbedrijf over een periode van vijf jaar tot drie keer toe een boete heeft gekregen, dat bedrijf wordt opgebroken, schrijft de zakenkrant. Het voorstel komt uit de Digital Markets Act.

Dat is een van de twee pakketten die op tafel liggen om de techsector te reguleren.

Het ene meer gericht op de bedrijfseconomische gevolgen van de macht van ‘big tech'. Het andere kijkt onder meer naar de rol van . Daarover lekte al details uit.

De machtspositie van techbedrijven ligt in Brussel al jaren onder een vergrootglas. De bekendste voorbeelden daarvan zijn de boetes die Google kreeg en waartegen het beroep heeft aangetekend.

Eerder dit jaar kondigde de Europese Commissie twee onderzoeken aan tegen en er lopen twee onderzoeken tegen . Verder zou er ook nog worden gekeken naar .

De voorstellen die vanmiddag officieel worden …

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niets geleerd: Mondkapjes en miljoenen doden tijdens de Spaanse griep in 1918-1919

Blokkeerfriezen definitief de sjaak