in ,

EU-gezondheidsagentschap zegt dat Covid-19 NOOIT kan worden uitgeroeid

Mensen die moe zijn van een pandemie die langer duurt dan geadverteerd, moeten zich misschien schrap zetten voor een verontrustend vooruitzicht, aangezien het hoofd van het ECDC-gezondheidsagentschap van de EU heeft gewaarschuwd dat Covid-19 waarschijnlijk voor altijd zal blijven bestaan.

“Het lijkt erg goed aangepast aan de mens, dus we moeten erop voorbereid zijn dat het bij ons blijft” , vertelde Andrea Ammon, hoofd van het in Stockholm gevestigde European Centre for Disease Prevention, vrijdag in een interview aan de AFP van Frankrijk.

Ammon zei zelfs dat het waarschijnlijker lijkt dat het virus voor onbepaalde tijd zal blijven circuleren dan dat het zou verdwijnen. “Het zou niet het eerste virus zijn dat voor altijd bij ons is, dus het is niet ongebruikelijk voor een virus” , voegde ze eraan toe.

Ondanks de ontwikkeling van verschillende vaccins om Covid-19 te bestrijden, kan het virus zich blijven verspreiden, zei Ammon. Hoewel gezondheidsfunctionarissen er zeker van zijn dat de vaccins effectief zijn om te voorkomen dat mensen ziekten oplopen die worden veroorzaakt door Covid-19, zal het meer tijd kosten om te evalueren hoe effectief ze kunnen zijn om de verspreiding van het virus te verminderen.

Zelfs nu het tempo van nieuwe infecties afneemt na een piek in december en januari, zei Ammon dat regeringen Covid-19-beperkingen moeten blijven opleggen. “We zijn echt niet uit het bos” , zei ze. “Iedereen is de maatregelen beu, maar als je een langeafstandsparcours loopt … [moet je] de laatste kilometers rennen.

Het is ook nog niet duidelijk hoe effectief de vaccins zullen zijn om nieuwe stammen van coronavirus af te remmen.

Ammon zei dat Covid-19 uiteindelijk relatief stabiel kan worden, wat betekent dat dezelfde vaccins jaar na jaar ertegen kunnen worden gebruikt, of dat het in de loop van de tijd aanzienlijk genoeg kan veranderen om aanpassingen van de inentingen nodig te hebben, zoals die elk jaar voor seizoensgriep worden gebruikt.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
13 dagen geleden

Het is gewoon griep en niets anders. Ze willen de angst gewoon blijven voeden tot we allemaal onder dictatuur staan en slaven zijn van de elite

OME BOBZELF
13 dagen geleden

GOH JE ZOU ZWEREN DAT DE GRIEP TERUG WAS
OOK AL 50 JAAR GEEN VACCIN TEGEN
DUS ANGST ANGST ANGST
TYFT TOCH EEN KEERTJE OP KLOOTVIOLEN

Fred
12 dagen geleden

Wakker de angst maar goed aan. De mensheid word vanzelf immuun voor deze sprookje s

Warmtepomp faal 475893475, Bewoners gasloze woningen Meijhorst in de kou: ‘We voelen ons proefkonijnen’

Great Reset? Poetin zegt, “Niet zo snel”