in

EU misbruikt coronavirus om nepnieuws en desinformatie te zaaien over ‘Russisch nepnieuws en desinformatie’

Russische media zijn een “aanzienlijke desinformatiecampagne” tegen het Westen begonnen om de impact van de via paniek en wantrouwen te vergroten.

Dat staat volgens persbureau Reuters in een intern document van de EU-buitenlanddienst (EEAS). Het zou gaan om ‘staatsmedia en andere pro-Kremlin kanalen'.

“Het doel van de vanuit het Kremlin is de gezondheidscrisis in westerse landen te verergeren, in lijn met de bredere Kremlin-strategie om Europese samenlevingen te ondermijnen”, citeert het persbureau uit het document.

Dinsdag waarschuwde de Europese Commissie het publiek al “op te passen voor nepnieuws en desinformatie die kwaadaardig en misleidend is”.

Volgens het dagelijks EU-bestuur wordt veel onzin beweerd over het coronavirus, vooral op .

Voor gedetailleerde ….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

Interessant genoeg klaagde Poetin zelf onlangs nog dat juist Rusland slachtoffer was van door het ‘buitenland' in Rusland verspreid ‘nepnieuws en desinformatie'.

Maar dan is dat natuurlijk als vanzelfsprekend niet waar, hoeveel voorbeelden je er ook tegenaan gooit.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De nieuwe corona-realiteit: The New World Order maakt grote stappen voorwaarts

Chinees corona-onderzoek: deze bloedgroepen zijn het meest kwetsbaar voor COVID-19