in , ,

EU ombudsvrouw: aanstelling topambtenaar Selmayr deugt niet, maar we doen er niets aan

39648856061 a9bdab6590 Martin Selmayr

De Europese ombudsvrouw Emily O'Reilly stelt dat de benoemingsprocedure voor de secretaris-generaal van de  verbeterd moet worden.

De aanbeveling van de ombudsvrouw volgt op een aantal klachten die zij kreeg naar aanleiding van de benoeming van Martin Selmayr in februari van dit jaar.

Na onderzoek concludeert de ombudsvrouw dat de Commissie bij deze benoeming op meerdere punten tekortgeschoten is.

Volgens de ombudsvrouw heeft de Commissie een kunstmatige sfeer van urgentie gecreëerd rondom de benoeming om het niet publiceren van een vacature te rechtvaardigen. Ook gebruikte de Commissie de functie van adjunct-secretaris-generaal alleen maar om Selmayr snel door te kunnen laten stromen.

De ombudsvrouw concludeert dat de communicatie van de Commissie met betrekking tot deze kwestie ‘verdedigend, ontwijkend en soms agressief' was.

Om dergelijke misstappen in de toekomst te voorkomen roept de ombudsvrouw de Commissie op tot het ontwikkelen van een nieuwe benoemingsprocedure die in meer transparantie voorziet.

De ombudsvrouw benadrukt dat haar onderzoek alleen de benoemingsprocedure van de secretaris-generaal betrof, en niet de persoon van Martin Selmayr zelf.

De Europese Commissie heeft gereageerd dat zij de noodzaak van een aparte benoemingsprocedure in eerste instantie niet inziet.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Politico zegt het volgende: “But while O'Reilly, the 's top watchdog, found the entire 28-member Commission, including , at fault for the acts of maladministration, her findings yield no consequences for Selmayr, will remain in his job.” 

“The Ombudsman notes in her findings that her investigation did not concern any assessment of Mr Selmayr, who she understands is both a competent EU official and committed to the European Union.” 

Het hele rapport kun je hier lezen,

Photo by EU2018BG Bulgarian Presidency cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eerste nederlandse spaarrekening

Dom, dommer, domst: Recordbedrag aan spaargeld op onze bankrekeningen

bis 2

Maak kennis met het orgaan dat ons geld controleert en manipuleert