in ,

EU voorzitter Juncker valt Nederland aan: “jullie zijn te populistisch”

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de verwijt gevestigde partijen als VVD, en CDA dat ze populistische partijen imiteren. Als dat gebeurt, dreigt een land onbestuurbaar te worden, zegt hij in een interview met de Volkskrant.

Juncker

Volgens Juncker moeten de traditionele partijen niet meegaan in de onvrede over , zoals die door populistische partijen wordt geuit. “Als je met boze burgers wilt praten, moet je vóór ze gaan staan. Niet weglopen of achter ze aan hollen”, zegt de Luxemburger.

Maar partijen als VVD, PvdA en CDA stellen zich halfhartig op, vindt de commissievoorzitter. “Aangevallen en opgejut door burgers en media, geven ze steeds meer ruimte aan de onvrede. Weet u wat het resultaat daarvan is? Dat landen onbestuurbaar worden. Dat het straks louter bevolkt wordt door eurosceptici. En dat zou een ramp zijn.”

Europese Grondwet

Als voorbeeld noemt Juncker het referendum over de Europese Grondwet in 2005, waarbij ruim 61 procent van de Nederlanders tegenstemde. Hij zegt dat VVD, PvdA en CDA geen campagne durfden te voeren voor de grondwet. Ook de Nederlandse regering stak volgens hem “geen vinger uit”.

Lees verder via Stop de bankiers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Banenmachine van Rutte: Zeker 100.000 Nederlanders raken in 2015 hun baan kwijt

Oorverdovende stilte: Denkt er nog iemand aan de banken?