in , , , , ,

EU-waanzin: Brussel dreigt alle EU-lidstaten aan te klagen voor het negeren van de EU-Commissie

rechter 1559908088
mohamed_hassan / Pixabay

BRUSSEL bereidt zich voor om een ​​rechtszaak aan te spannen tegen de hele Europese Unie wegens het niet creëren van een interne markt voor diensten.

De Europese Commissie zal zich richten op alle 28 EU-landen in een ongekende aanval, aangewakkerd door frustraties over hun falen om regels vast te stellen die tien jaar geleden waren overeengekomen. De verhuizing maakt deel uit van de wens van eurocraten om “een continentale markt voor goederen en diensten te creëren”.

Ambtenaren van de Commissie hebben de plannen opgesteld nadat de nationale regeringen de dienstenrichtlijn, die bedoeld is om de markten in het hele blok te liberaliseren, niet volledig hebben uitgevoerd.

De wet, die dateert uit 2006, was bedoeld om het voor iedereen, van schoonmakers tot ingenieurs, gemakkelijker te maken om zaken te doen in verschillende EU-landen.

Maar de interne markt voor diensten werd ernstig belemmerd door de bureaucratie van de lidstaten en een drang om nationale waarden levend te houden.

Eurocraten wilden voorkomen dat overheden regelgeving zouden gebruiken om buitenlandse bedrijven buiten de deur te houden en consumenten te beschermen bij aankopen in andere landen.

Een campagne in 2005 in Frankrijk, tijdens een referendum over een ontwerp-EU-grondwet, zag de “nee” -campagne waarschuwen voor een invasie van “Poolse loodgieters”.

De Commissie beschuldigde alle 28 lidstaten, inclusief Groot-Brittannië, ervan “tekortkomingen” te hebben bij de toepassing van de kernbeginselen van de dienstenwetgeving.

EU-landen zijn bedoeld om “single points of contact” tot stand te brengen waar bedrijven alle bureaucratische oefeningen in verband met de interne markt kunnen voltooien.

Elzieta Bienkowska, het hoofd van de EU-industrie, zei dat Brussel de regeringen wil laten zien dat het ‘hoog tijd is om van woorden naar daden over te gaan’.

Ze voegde hieraan toe: “Onze belangrijkste concurrenten zijn economieën van continentale omvang.

“We moeten een content-sized markt voor goederen en diensten in de EU creëren – en niet alleen op papier.”

Regeringen hebben een termijn van twee maanden gesteld om op de Commissie te antwoorden en als gevolg van het niet naleven van het bevel van Brussel kunnen ze voor het Europees Hof van Justitie worden gesleept.

De opvolgers van de Europese Commissie, president Jean-Claude Juncker, zullen uiteindelijk een beslissing moeten nemen als ze willen doorgaan met de inbreukprocedure bij hun aantreden, die op 1 november wordt verwacht.

Het Hof van Justitie kan dagelijks boetes van honderdduizenden ponden opleggen aan lidstaten als blijkt dat ze niet voldoen aan de regels van de Commissie.

Alle boetes die door de Commissie worden geïnd, gaan terug naar haar jaarlijkse miljardenbegroting, die wordt gebruikt voor de financiering van projecten zoals het Galileo-satellietnavigatiesysteem of het verstrekken van gratis treinkaartjes aan schoolverlaters.

Lees verder bij de bron: Express.co.uk

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
veel geld 1559899451

Italiaanse uittreding eurozone komt steeds dichterbij, dit kost Nederland minimaal € 27,5 miljard

amsterdam 1559908387

Amsterdam dramt op zes plekken door waar illegalen worden opgevangen