in , , ,

EU wil jonge kiezers paaien met gratis Interrail-pas

De begrotingscommissie van het heeft het plan opgevat iedere - voor zijn 18e verjaardag een Interrail-pas cadeau te doen.

Hoe dat precies gefinancierd moet worden, moet nog uitgewerkt worden, maar het staat alvast in de ontwerpbegroting voor 2018.

Het idee voor de gratis treinkaart komt van de CSU-politicus Manfred Weber, die voorzitter is van de EVP-fractie in het Europees Parlement. Jonge EU-burgers moeten door het idee de kans krijgen 30 dagen lang door te reizen en zo kennis te maken met verschillende EU-lidstaten.

Uit opinieonderzoek bleek eerder dit jaar nog dat veel jongeren niet in de zogenaamde ‘Europese waarden’ geloven. Het plan voor een gratis Interrail-pas lijkt bedoelt om daar op in te springen.

Kritiek op het plan kwam er vooral vanwege de enorme kosten, die op meer dan 2 miljard geschat worden. Voor eurofiele politici als Manfred Weber is het populariseren van de Europese gedachte echter een prioriteit die al andere problemen waar de mee te kampen heeft overtroeft.

Lees verder bij de Bron: Novini.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spanje wist na tip van CIA al maanden dat er een aanslag op komst was

Aanslag Barcelona: Europeanen steeds bozer over huichelachtige reacties politiek