in , ,

Europa maakt een einde aan de democratie

Jürgen Roth, een van de bekendste Duitse onderzoeksjournalisten die al sinds de jaren ’70 boeken schrijft en Tv-documentaires maakt, onthult in zijn nieuwe werk ‘De Stille Staatsgreep’ hoe een machtige elitegroep van politici en financiële topmanagers stap voor stap de democratie en sociale (rechts)staat in de EU ontmantelen, totdat de burgers helemaal niets meer te vertellen hebben over hun samenleving en toekomst. Tevens waarschuwt hij dat de Duitsers –en met hen de Nederlanders- hun apathie bitter zullen berouwen, zodra de Griekse en Spaanse crises ook onze landen bereikt.

Ronde Tafels

Hoge vertegenwoordigers van de financiële industrie, de media, grote beursgenoteerde bedrijven en internationale adviesbureaus komen regelmatig met leden van de Europese sociaaldemocratische politieke dynastieën samen in zogenaamde ‘Ronde Tafel’ bijeenkomsten. Hun code: absolute zwijgzaamheid – reden waarom u er in de reguliere media nooit iets over zult lezen.

In Brussel bestaan er bijvoorbeeld de European Round Table of Industrialists (ERT) en de European Financial Services Round Table (EFR). In de EFR zitten de leiders van de machtigste Europese banken en verzekeraars. Roth toont in zijn boek aan hoe onvoorstelbaar veel invloed deze EFR op de heeft. ‘Men noemt deze Round Tables graag lobbyisten, maar dat is een bewuste bagatellisering. Zij hebben namelijk directe toegang tot de politieke besluitvormers in hun landen.’

De journalist noemt ook de Bilderbergers, die volgens hem vergeleken bij deze Round Tables maar weinig invloed hebben. Voor de jaarlijkse Bilderberg bijeenkomsten –editie 2014 in Kopenhagen- worden alleen politici uitgenodigd die achter het neoliberale denken staan (zoals in de afgelopen jaren VVD-premier Rutte en D66-leider Pechtold), leiders die de megabanken en –concerns alle vrijheid en macht willen geven.

Democratie en sociale rechten worden vernietigd

Deze leiders van de Europese financiële industrie, massamedia en grote nationale en internationale concerns streven naar het maximaliseren van hun macht en winsten. Daarvoor is het nodig de democratische samenleving en de sociale rechten van de burgers stap voor stap te vernietigen. Niet voor niets wordt niet één vertegenwoordiger van de Europese burgers bij deze Round Tables toegelaten.

In Griekenland, en is de democratische rechtsstaat feitelijk reeds verpletterd, stelt de onderzoeksjournalist. Dit wordt bewust door de media en politici verzwegen. ‘De corrupte elite, die voor de economische situatie verantwoordelijk is, zijn hier weer de profiteurs. Iets vergelijkbaar zullen ze ook in Duitsland en Oostenrijk -en dus ook Nederland- proberen. De destabilisering van onze samenleving is ook hier al ver gevorderd.’

‘Corruptie op het hoogste politieke niveau’

Roth spreekt van ‘corruptie op het hoogste politieke niveau’, van een eliteclubje dat direct schuldig is aan het veroorzaken van de schuldencrises in onder andere Griekenland en Portugal. Dezelfde politici werken samen met de Trojka (EU/ECB/).

‘Hun programma was het vernietigen van de laatste sociale verworvenheden. Wat niet te realiseren was, werd overgegeven aan de Trojka. En die brak zonder enige democratische legitimiteit de sociale structuren in de zuidelijke landen af. Velen zeggen dat dit slechts een model voor heel Europa was, een proeftuin zogezegd.’

Alles wordt geprivatiseerd

Het doel van deze ‘stille staatsgreep’ is de privatisering van alle staatsbedrijven en publieke gebouwen, infrastructuur, et cetera. Alles wordt voor een spotprijsje verkocht aan de lievelingetjes van het heersende politieke systeem. Onderwijs, , sociale zekerheid, alles wordt geprivatiseerd. ‘Wat hier gebeurt is de onteigening van het volksvermogen. Ik wil helemaal niet weten hoeveel crimineel verdiend kapitaal ondertussen in Griekenland, Spanje of Portugal is geïnvesteerd, om over Italië maar te zwijgen.’

Lees verder via xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
6 jaren geleden

Hetgeen nu in het boek beschreven wordt, loop ik al jaren te verkondigen. De echte leiders van Europa zijn niet de politici maar de directeuren van de grote multinationals. Deze heren willen maar een ding: namelijk de macht over de hele wereld, zodat ze kunnen doen en laten wat ze willen als de producten maar verkocht worden.
De Nederlandse politici vinden het allemaal prachtig, want die hebben leuke baantjes in het vooruitzicht gekregen.

Marco Rietsnijder
5 jaren geleden

Terechte blog. Aangezien de leugenmedia veel, heel veel, verzwijgen.

Helemaal waar.
Dit wordt ook op rustige wijze uiteen gezet door de geleerde Noam Chomski, in dit exposé. Kijk m.n. ook de passage waarin hij verhaalt over het sturen van agenten van de aanstichter van de beurszwendel en schuldenberg, Goldman Sucks, naar Italië, Griekenland, Spanje, Nederland en de ECB.
Noam Chomsky The Emerging New World Order, its roots, our legacy (2015):
https://www.youtube.com/watch?v=6ccNt4Dzyfg

Het begin vorige eeuw uitgestippelde plan, wordt nu in een politieke Blitzkrieg, in de hoogste versnelling gegooid.
Nooit eerder beschikte de elite over zoveel technologieën voor hun doel:

Delivering on Universal Health Coverage: Why the Time is Now
“Now is the time to capitalize on the growing momentum toward health for all.”

Michael Myers Managing Director, The Rockefeller Foundation
“<- on the sidelines of the 69th session of United Nations General Assembly.

Rockefeller Foundation president Judith Rodin announced the Foundation—in partnership with the WHO, the World Bank Group, and other organizations will be launching the first-ever Universal Health Coverage Day Dec. 12, 2014,
http://www.rockefellerfoundation.org/blog/delivering-universal-health-coverage/

Als altijd: check je bronnen.
Check het boegbeeld, die mw. Rodin
Check de hand die haar voedt; de VN, resp. de Rockefeller Foundation.

Wauw, dat leidt tot het militair industrieel complex, roofkapitalisme, en …. Eugenetica cq. rassenleer en populatieplanning – thans leep verpakt in de term ‘sustainability’, waarmee ze ons doodgooien.:

Gary Allen: ‘the Rockefeller File’ 1976
https://archive.org/stream/TheRockefellerFile/AllenGary-1976TheRockefellerFile#page/n1/mode/2up

http://www.globalresearch.ca/the-history-of-wall-streets-unspoken-relationship-to-nazi-germany-dragon-teeth-to-be-planted-all-over-europe-again/5398757

in 1942 Standard Oil of New Jersey managers shipped the enemy's fuel through neutral Switzerland and that the enemy was shipping Allied fuel
ITT built the Focke-Wulfs that dropped bombs on British and American troops

Ford trucks were being built for the German occupation troops in France

The tycoons were linked by an ideology: the ideology of Business as Usual.
… the Rockefeller-controlled Chase National Bank, which had conducted its business for the Nazi High Command in Paris until the war's end.

…. the pro-Nazi Sir Henri Deterding of Royal Dutch-Shell, who agreed with his views about capitalist domination of Europe and the ultimate need to destroy Russia.

Its bank was Chase, its owners the Rockefellers. Its chairman, Walter C. Teagle, and its president, William S. Farish, matched Joseph J. Larkin's extensive connections with the Nazi government.

General Motors, under the control of the Du Pont family Irenee Dupont; he advocated a race of supermen, to be achieved by injecting special drugs into them in boyhood to make their characters to order. Nb. De natte droom van de eugenitici gaat verder:
General Motors poured $30 million into I.G. Farben plants
Dit, en meer – obv. Officiële document, historisch onderzoek na te lezen in:

TRADING WITH THE ENEMY: An Exposé of The Nazi-American Money-Plot 1933-1949 by Charles Higham 1983 http://www.whale.to/b/higham_b.html
IMF & World Bank are weapons of war , by John Pilger https://www.youtube.com/watch?v=WYCH1Ylncxc

n.b. presentator Bas van Heijningen was een paar dagen geleden te zien in een uitzending van HUMAN/VPRO – hij sprak met ‘wetenschappers’ in Duitsland, Denemarken, en Nederland – die bezig zijn met genen die van invloed zijn op ons gedrag, en gentherapie daarop los te laten, dan wel staatsmanagement van onze genen van wieg tot graf.
Deze eugenisten noemden in de uitzending het woord ‘genenrevolutie’ een aantal keren.
Vooral de dame uit Denemarken kwam over als een dokter Frankenstein. Een geprogrammeerde vakidioot – met een alarmerend sterk Amerikaans accent.

De VN is in alle stilte gereorganiseerd. Opgehouden een verbond te zijn van souvereine staten.
Die bestaan nu niet meer.
Er is 1 regering, en dat is de VN.
Die wordt geleid door de globalisten; een fascistische coup derhalve. Rockefeller’s 4de Rijk:
In the words of Unilever’s chairman FitzGerald:
‘The UN Global Compact is a symbol of leadership

Dit begon al onder verhullende labels met Rio 20+:
pointing to Benito Mussolini’s widely quoted definition of fascism: “a merger of state and corporate power.” Some observers also used the term “corporatism” to describe the ever-deepening bonds between the private sector and coercive power.

Rio+20: Billions for the Cause, Paid for by You

The conference ended with a final agreement between virtually every national government in the world to continue working toward “sustainability” through
 “education,”
 population control,
 less economic freedom,
 implementation of past treaties,
 and more centralized power at the global level
http://www.thenewamerican.com/rio-20/item/12015-un-sustainability-summit-exposed-big-business-dictators-and-ngos

Ook totaal verzwegen door de media, en zeker interessant; van hun website:

INSTITUTE for ATERNATIVE FUTURES THE ROCKEFELLER FOUNDATION The Rockefeller Foundation Bellagio Center, Bellagio, Italy . Smart globalization requires putting together the pieces as a joint effort on a global scale.

This is “smart globalization:” connecting individuals, institutions, and communities with tools and techniques, ideas and innovations to build better futures.
Convene and create network-building opportunities for a burgeoning community of • practitioners concerned with advancing foresight for development.
The Rockefeller Foundation ranks as one of the most influential NGOs (non-governmental organizations) in the world – and joins others, like the Melinda and Bill Gates Foundation, in an international depopulation effort, under “smart globalization.” As my readers know by now, anything “smart” in modern parlance is related to Sustainable Development – the United Nations socialist initiative of global governance, also known as Agenda 21.

Obamacare: Made in China

One of the heirs of the Rockefeller dynasty is David Rockefeller Sr., whose dream of planetary health policies, including rigorous depopulation timetables, has further materialized with the launch of Obamacare. It was David Rockefeller Sr., who shamelessly wrote in the New York Times, on Aug. 10, 1973, the op-ed piece titled “From a China Traveler” – where he stated:

“The social experiment in China under Chairman Mao’s leadership is one of the most important and successful in human history. How extensively China opens up and how the world interprets and reacts to the social innovations and life styles she has developed is certain to have a profound impact on the future of many nations.”

Under Mao, it is estimated that 50-70 million Chinese citizens went to their deaths, through forced abortions, forced labor, executions and starvation – as a result of his infamous social experiment, known as the Great Leap Forward.

The “profound impact” resulting from “Chairman Mao’s leadership” has indeed been felt. It’s called Obamacare. http://www.renewamerica.com/columns/marielena/131101

TTIP is feitelijk verder gaan waar Rockefeller’s WOII bleef steken. Rockefeller’s natte droom, het 4de Rijk in voltooiing.

Al een jaar geleden concludeerde Voltaire net al dat de EU feitelijk al z’n soevereiniteit te grabbel had gegooid aan de globalisten:
The Commission and the Council thus confirm their involvement in the breakup of the EU and in its integration into a new transatlantic political and economic system under US direction, a model already at work in the negotiations on agreements to transfer personal data on European citizens to the US [11] and negotiations around the creation of a market merging the two continents.

IMF control of European economic policy represents a supplementary stage in the dissolution of EU member states’ capacity for initiative and a phase of transition for their integration into a transatlantic body. The euro will be maintained as a simple empty shell.
http://www.voltairenet.org/article166367.html

Meer bewustwording – tegenwicht aan de tsunami van desinformatie door de leugenmedia – is urgent. Willen we de huidige vrijheden, rechten, democratie en soevereiniteit doorgeven aan komende generaties.
In m.n. de VS, Australie, Japan en Canada hebben burgers juridische procedures gestart tegen de fascisten/globalisten/landverraders in hun eigen dictaturen/regeringen.
Doen, voor zelfs die weg ‘onwettig’ is verklaard.

5 jaren geleden

NIEUW boek EUROPESE COMMISSIE
805 blz pdf
http://www.archive.org/details/EUROPESECOMMISSIEJUNCKER

Waarom de mensen in het Westen langzaam maar zeker burgerlijke vrijheden verliezen

Voormalig hoofdeconoom en vicepresident ECB, Jurgen Stark: “Het geldsysteem is pure fictie”