in ,

Europa’s COVID-19 chaos: Lockdown voor locals, Amnestie voor honderdduizenden illegale immigranten

is paspoort

Europese regeringen gebruiken de coronaviruspandemie om massale amnestie te verlenen aan honderdduizenden illegale immigranten uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Terwijl Europa een ongekende economische schok doormaakt en tientallen miljoenen Europeanen hun levensonderhoud hebben verloren, worden migranten in Europa illegaal overspoeld met gratis huisvesting en gezondheidszorg.

In  Italië , waar de overheidsschuld wordt  verwacht  tot 160% van het BBP dit jaar, heeft de linkse coalitieregering een plan om aangekondigde  amnestie te verlenen  aan ten minste 600.000 migranten illegaal in het land. Ze zouden verblijfsvergunningen krijgen, die aanvankelijk zes maanden geldig waren, en die voor altijd konden worden verlengd.

Het zogenaamde Marshall-plan voor landbouw is het geesteskind van minister van Landbouw Teresa Bellanova, die  stelt  dat de migranten essentieel zijn omdat ze tijdens de coronaviruscrisis gewassen plukken en voor ouderen zorgen. Tegenstanders van de maatregel zeggen dat slechts een klein deel van de immigranten zonder papieren in Italië momenteel werkzaam is in de landbouw of als verzorgers voor ouderen.

Jaarlijks werken ongeveer 100.000 boerenknechten uit Oost-Europa – legaal – in Italië, maar dit jaar niet vanwege het reisverbod voor coronavirus. Vakbonden in de landbouw  melden  een huidig ​​tekort van 200.000 arbeiders. Dit cijfer vertegenwoordigt een derde van het aantal migranten dat Bellanova zegt te willen legaliseren.

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die nu de oppositie leidt,  zei  dat hij voorstander was van het tijdelijk verlenen van werkvergunningen aan degenen die momenteel als boerenknecht werken, maar dat een massale amnestie van honderdduizenden migranten niet te rechtvaardigen is. Hij  stelde  een alternatief plan voor: werkloze immigranten die legaal in het land zijn en een uitkering ontvangen, moeten worden gerekruteerd om in de velden te werken.

Salvini  zei  dat de regularisatie van honderdduizenden illegale immigranten een klap was in het gezicht van miljoenen werkloze Italianen. Hij waarschuwde dat dit ook een nieuwe golf van illegale immigratie naar Italië zou veroorzaken. Bellanova  dreigde af  te treden als ze haar zin niet kreeg.

Hoewel de roep om een ​​massale amnestie verscheidene jaren vóór de coronaviruscrisis bestond, werden ze consequent geblokkeerd terwijl Salvini en zijn partij in de Liga in de regering zaten. De huidige regering, in september 2019 beëdigd, is liberaler geweest op het gebied van illegale immigratie. Bellanova, gesteund door activistische groeperingen, lijkt nu gebruik te maken van het democratische vacuüm dat door de noodtoestand van het coronavirus is gecreëerd om de amnestie te decreteren zonder parlementaire goedkeuring.

In  Portugal heeft de regering  aangekondigd  op 28 maart dat alle migranten met hangende aanvragen als permanente bewoners zouden worden behandeld tot minstens 1 juli tot en ervoor te zorgen dat de migranten toegang tot openbare diensten tijdens het coronavirus uitbraak zou hebben. De migranten kregen toegang tot de nationale gezondheidsdienst, sociale uitkeringen, bankrekeningen en werk- en huurcontracten. De beweging van Portugal heeft geleid tot soortgelijke oproepen tot massale amnestie in andere Europese landen.

In  Frankrijk ondertekenden meer dan 100 Franse parlementsleden   een brief aan premier Édouard Philippe, die de regering opriep om alle migranten zonder papieren als gevolg van het coronavirus te regulariseren. De brief, gepubliceerd in de krant  Le Journal du Dimanche  op 12 April,  verklaarde :

“We vragen de Franse regering plechtig om dezelfde maatregelen te nemen als de Portugese regering. De gezondheidsramp waar we onder lijden, dwingt ons om verantwoordelijk en onverwijld te handelen, net als onze Portugese vrienden.”

Het werkelijke aantal illegale immigranten in Frankrijk is onbekend, maar werd geschat op 300.000 tot 400.000 in 2017,  volgens  het Pew Research Center. Gezien de massamigratiegolven sindsdien ligt het aantal waarschijnlijk ruim boven een half miljoen.

In  Spanje , waar een verbazingwekkende helft van de totale bevolking van 47 miljoen mensen nu  afhankelijk is  van betalingen van de staat voor hun levensonderhoud, vroegen 200 ngo’s   de regering om een ​​”buitengewoon regularisatieproces” voor illegale immigranten als gevolg van het coronavirus. “De brede en buitengewone regularisatie van alle migranten die op Spaans grondgebied wonen, is de meest behendige en uitputtende maatregel om te garanderen dat alle mensen deze gezondheids- en economische crisis kunnen doorstaan”, zeiden ze   in een verklaring van 14 april. Het aantal illegale immigranten in Spanje wordt geschat op meer dan 800.000,  volgens  de landelijke radio-omroep COPE.

In het  Verenigd Koninkrijk riepen katholieke leiders op 3 mei   premier Boris Johnson op om asielzoekers en andere “onzekere” immigranten de mogelijkheid te bieden om tijdens de pandemie van het coronavirus vrij te leven en te werken in het land. Groot-Brittannië heeft tot 1,2 miljoen illegale immigranten, een kwart van alle illegalen die Europa zijn binnengekomen,  volgens  het Pew Research Centre.

Ondertussen riep de Commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, Dunja Mijatović, de Europese regeringen op om afgewezen asielzoekers en irreguliere migranten vrij te laten van detentie vanwege het coronavirus. In een verklaring van 26 maart schreef ze  :

“In het licht van de wereldwijde pandemie van Covid-19 hebben veel lidstaten de gedwongen terugkeer van personen die niet langer gemachtigd zijn om op hun grondgebied te verblijven, inclusief de zogenaamde Dublin-terugkeer, op te schorten, en het is onduidelijk wanneer deze hervat kunnen worden. mensenrechtenwetgeving, immigratiedetentie met het oog op dergelijke terugkeer kan alleen geoorloofd zijn zolang het mogelijk is dat terugkeer daadwerkelijk kan plaatsvinden Dit vooruitzicht is op dit moment duidelijk niet in zicht op veel ….

“De vrijlating van de meest kwetsbaren moet prioriteit krijgen. Aangezien immigratiedetentie van kinderen, of ze nu zonder begeleiding zijn of met hun gezin, nooit in hun belang is, moeten ze onmiddellijk worden vrijgelaten. De autoriteiten van de lidstaten moeten zich ook onthouden van het uitvaardigen van nieuwe detentie. bevelen aan personen die in de nabije toekomst waarschijnlijk niet zullen worden verwijderd. “

In  Spanje , waar op 14 maart de noodtoestand van het coronavirus werd uitgeroepen, heeft de regering   duizenden illegale immigranten vrijgelaten die vastzitten in zogenaamde interneringscentra voor buitenlanders ( Centro de Internamiento de Extranjeros, CIE ). De Spaanse wet bepaalt dat migranten niet langer dan 60 dagen in een CIE, een tijdelijke opvangvoorziening voorafgaand aan de deportatie, mogen worden vastgehouden. Omdat het reisverbod van coronavirus deportaties onmogelijk heeft gemaakt, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ze laten gaan. Veel migranten zijn naar zogeheten opvangcentra voor vluchtelingen gestuurd ( Centro de Acogida a Refugiados, CAR ), waar ze gedurende zes maanden kost en inwoning zullen krijgen.

In  België heeft de regering enkele honderden migranten uit detentiecentra vrijgelaten. The Brussels Times  berichtte :

“De 300 gedetineerden, voornamelijk mannen, werden vrijgelaten uit de gevangenis met het bevel België binnen 30 dagen te verlaten. In dergelijke gevallen worden de  sans-papiers , zoals ze bekend zijn, niet met geweld op een vlucht naar hun thuisland geplaatst, maar gewoon toegestaan om de voordeur van het detentiecentrum uit te gaan. Het is te verwachten dat velen in clandestiniteit zullen verdwijnen. Aangezien ze geen papieren hebben, zal het vanaf nu moeilijk of zelfs onmogelijk zijn ze op te sporen. “

In het  Verenigd Koninkrijk heeft de regering   meer dan 700 migranten uit Immigration Removal Centres (IRC) vrijgelaten omdat ze vanwege de pandemie van het coronavirus niet kunnen worden uitgezet. Rechterlijke tribunalen dwongen het ministerie van Binnenlandse Zaken tientallen migranten vrij te laten, ondanks de angst dat ze een risico voor het publiek zouden kunnen vormen. “Meer dan 40 landen, waaraan het Home Office van plan om ze te deporteren hebben ofwel hun grenzen gesloten of opgelegde reisbeperkingen, waardoor uitzetting onmogelijk,”  volgens  aan  The Telegraph .

De clementie van het VK lijkt een nieuwe golf van illegale immigratie te hebben veroorzaakt. Sinds de sluiting van het coronavirus op 23 maart begon, zijn volgens  Migration Watch UK bijna 900 mensen illegaal het Engelse kanaal vanuit Frankrijk overgestoken  . Op 8 mei stopten grenswachters acht boten met 145 passagiers, een record voor één dag,  aldus  het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er wordt aangenomen dat meer dan 1.200 illegale immigranten tot dusver in 2020 het Engelse Kanaal illegaal zijn overgestoken.

De National Crime Agency  vertelde het  Parlement dat het doel van zowel migranten als smokkelaars nu is om door de Britse autoriteiten te worden “onderschept” en naar een Britse haven te worden gebracht, waar een grote meerderheid van de aankomsten (mogelijk meer dan 90%) asiel zal aanvragen.

“De grootste stimulans voor diegenen die de gevaarlijke overtochten via het Kanaal proberen te maken, is de wetenschap dat opgepikt worden door een Brits Border Force-schip of erin slagen voet aan wal te zetten een grote kans op een permanent verblijf biedt”,  aldus  Migration Watch UK.

Op 8 mei berichtte de Duitse krant  Die Welt   over een gelekt document van het Europese grensbeschermingsagentschap Frontex, dat zich schrap zet voor een nieuwe toestroom van migranten aan de grens tussen Griekenland en Turkije, zodra de Turkse regering haar coronavirusbeperkingen opheft:

“De beperkingen op Covid-19 zijn geleidelijk opgeheven in de meeste Egeïsche provincies, maar nog niet in Canakkale, Istanbul en Izmir. Als de bewegingsvrijheid in deze gebieden wordt hersteld, kunnen massale migrantenbewegingen richting de Grieks-Turkse grens worden verwacht. “

In een interview met  Die Welt zei de minister van Binnenlandse Zaken van Saarland, Klaus Bouillon (CDU),   dat het Duitse publiek niet vriendelijk zou kijken naar een andere golf van illegale immigratie:

“De bereidheid en acceptatie in het land om mensen te accepteren is afgenomen. We zouden waarschijnlijk niet genoeg vrijwilligers meer kunnen activeren. Daarnaast is de opnamecapaciteit een groot probleem.

‘Er heerst grote onvrede onder de bevolking, want iedereen die hier aankomt, heeft meteen veel of zelfs hogere rechten en rechten op een uitkering of medische zorg dan iemand die hier zijn hele leven heeft gewerkt.

“Er is grote wrok en frustratie, die ik elke dag in een gesprek hoor. Basisbedragen van voordelen zijn wettelijk vastgelegd. Zelfs als iemand zijn paspoort weggooit en niet met de autoriteiten meewerkt, kunnen hun voordelen slechts minimaal worden verminderd.”

De Duitse regering blijft meer migranten opnemen. De Kanselarij kondigde onlangs  aan  dat ze uit heel Europa op zoek was naar een “coalitie van bereidwilligen” om kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland op te nemen. Het plan was om 1.500 kinderen te helpen die als bijzonder behoeftig werden aangemerkt: niet-begeleide kinderen onder de 14 jaar of kinderen die dringend medische hulp nodig hadden. De Duitse regering beloofde 350 kinderen op te nemen en benadrukte dat de topprioriteit was om jonge meisjes te redden. Toen de eerste vlucht met 47 kinderen   op 18 april in Hannover aankwam , waren er slechts vier meisjes.

Schrijvend voor de Duitse blog  Die Achse des Guten  (“The Axis of Good”), beschreef politiek commentator Anabel Schunke   de langetermijnproblemen waarmee Duitsland wordt geconfronteerd door miljoenen meestal ongeschoolde mannen toe te laten. In een essay getiteld ‘Many Men and Few Women – The Problem with Immigration’, schreef ze:

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e6d2464957b10ff3d8992cc52036761d39c3e45659794b77277bd09e 640 wrong way

Grootste krant van Europa schrijft: ‘Lockdown was enorme fout’

top psychiater op tv migranten z

‘Iedereen is welkom-beleid’ : ‘Incidenten in asielzoekerscentra binnen vijf jaar verdubbeld’