in , , , ,

Europees Hof acht Duitse tolheffing voor personenauto’s in strijd met EU-recht

Bertsz / Pixabay

Het Europese Hof van oordeelt dat de voorgenomen Duitse tolheffing voor personenverkeer in strijd is met het Europese recht. wilde de heffing volgend jaar invoeren, maar en Oostenrijk vochten de snelwegtaks aan.

De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer maakte begin dit jaar bekend dat met ingang van oktober 2020 personenauto's tol moeten gaan betalen voor het gebruik van de Duitse snelwegen.

De zogenaamde ‘PKW-maut' op de Duitse autobahn kon op verzet van Nederland rekenen, omdat die maatregel grensoverschrijdend verkeer zou verhinderen. Duitsers zelf worden gedeeltelijk gecompenseerd voor de tol, waardoor het tolsysteem discriminerend zou zijn voor andere automobilisten.

Nederland en Oostenrijk stapten daarom naar het Europese Hof, dat nu oordeelt dat het invoeren van de Maut inderdaad in strijd is met het Europees recht. De economische last voor het gebruik van de autobahn komt door de heffing volledig op het bordje van buitenlandse automobilisten te liggen en dat mag niet.

Lees verder bij de bron: destentor.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

COCKPIT VIDEO: Russische Su-27 onderschept Amerikaanse B-52H strategische bommenwerper

BAM! YouTube blokkeert Bellingcat account, dag voor MH17-onthulling