in , , , ,

Europese Commissie: Nederlanders hebben te hoge schuld, weg met HRA en pensioen

Nederland voldoet ,,in grote lijnen” aan het in de EU afgesproken economische beleid, maar er blijft het een en ander schorten. Zo moet de regering meer doen om de doorstroming van tijdelijk naar vast werk op de arbeidsmarkt te stimuleren.

Ook is het ,,van essentieel belang om de zeer hoge schuld van de huishoudens aan te pakken”.

Dat staat in de zogenoemde landspecifieke aanbevelingen die de maandag in Brussel presenteerde. Daarin analyseert de commissie hoe het beleid is uitgevoerd en gidst ze de lidstaten de goede kant op voor de komende twaalf tot achttien maanden.

Brussel tikt op de vingers over de aanpak van de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente. ,,De in 2015 aanbevolen intensivering is achterwege gebleven.”

Ook het omvangrijke, aanhoudende overschot op de lopende rekening vindt Brussel een probleem.

De commissie raadt de regering verder aan meer uit te geven om investeringen in onderzoek en ontwikkeling aan te trekken. Ook moet het pensioenstelsel transparanter, eerlijker voor alle generaties en schokbestendiger worden.

Kritiek heeft Brussel nog steeds over de ontwikkeling van de particuliere huurmarkt, die wordt gehinderd door subsidies in andere subsectoren van de woningmarkt.

In de EU gaat het verder economisch heel goed. EU-commissaris Pierre Moscovici (Economische en Financiële Zaken): ,,De EU groeit en zal deze positieve trend ook in 2018 voortzetten, voor het zesde jaar op rij.”

Het werkloosheidspercentage is het laagste sinds 2009 en in sommige landen is het investeringspeil hoger dan voor de economische crisis.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grootste medische lek ooit: gegevens 300.000 mensen op straat

Misdaad voorspellen, het kan echt met het ‘Criminaliteits Anticipatie Systeem’