in , ,

‘Fake’ Coronaviruscijfers van China ontmaskerd: Doctor in Hunan bevestigt 50 nieuwe gevallen, waarvan er slechts één is gemeld

52e8d4434f56a514ea898675c6203f78083edbed5356784c772a72 640 coronavirus e1582500128626

In een van de vele schokkende video’s die op Twitter circuleren, heeft een recente clip van een arts in Hunan die breed werd gedeeld door geloofwaardige journalisten over de uitbraak onze aandacht getrokken omdat het onze theorie ondersteunt – die in de westerse pers steeds meer wordt aangenomen – Chinese gezondheidsambtenaren onderschatten het aantal gevallen en sterfgevallen ernstig.

https://twitter.com/jMcSVGx9oRuiEir/status/1231032053254082560

Zoals de Washington Post schreef in een stuk eerder deze week gepubliceerd: “Chinese leiders en staatsmedia maken deze week een gecoördineerde notitie over het vermogen van de regering om de uitbraak, inconsistenties en plotselinge veranderingen in officiële gegevens te beheersen, waardoor experts – en journalisten moeite hebben om plot betekenisvolle trends, of stel zelfs vertrouwen in de cijfers van de overheid. ”

De WaPo-verslaggevers wezen op een duidelijk geval van manipulatie waarbij de autoriteiten het werkelijke aantal gevallen onderdrukten.

Autoriteiten in de provincie Hubei hebben donderdag goed nieuws gemeld: de vorige dag waren er slechts 349 nieuwe coronavirusgevallen, het laagste aantal in weken.

Het slechte – en raadselachtige – nieuws? Wuhan, de hoofdstad van Hubei, heeft zelf 615 nieuwe gevallen gemeld.

De autoriteiten van Hubei hebben hun criteria voor het tellen van zaken de afgelopen week ongeveer drie keer gewijzigd.

Hubei-functionarissen legden uit dat zij gevallen die niet door genetische tests zijn bevestigd, van hun totale gerapporteerde aantal gevallen hebben afgetrokken. Omdat deze fout heel, heel openbaar was, hebben we er ook over gerapporteerd .

Maar we rapporteren hier al weken over . De reguliere pers in de VS is sindsdien aangeslagen, zoals blijkt uit de WaPo-post. Zoals de verslaggevers beweren, hoewel er geen duidelijk rokend pistool is, geloven de meeste experts nog steeds dat China gevallen van onderrapportage op basis van wiskundige algoritmen en andere methoden die worden gebruikt om de infectiesnelheid te voorspellen, ondermijnt.

Er is geen rokend pistool dat suggereert dat Chinese ambtenaren cijfers fabriceren – althans niet sinds eind januari. Maar veel onderzoekers zeggen dat de officiële cijfers de werkelijke cijfers waarschijnlijk onderschatten vanwege de beperkte testcapaciteit en de prevalentie van gevallen met milde of geen symptomen. Dat is de reden waarom het verzamelen van casusnummers met consistente methodologie wetenschappers zou helpen de algemene contouren in kaart te brengen, zo niet de exacte waarden, van hoe de epidemie zich ontvouwt.

We zouden terug kunnen gaan naar de eerste “verschuiving” in de rapportagemethode van China op 12 februari, toen functionarissen de eerste grote piek in gevallen meldden, waardoor het vertrouwen van de markt in het proces werd geschud, totdat Beijing twee hoge lokale functionarissen in een van de vele bijschoof voor de hand liggende zondebokken door Beijing.

China’s cijfers hebben het sterftecijfer van het virus consequent op ongeveer 2% gehouden. Maar gezien de exponentiële verspreiding buiten China en het bewijs dat het te laat met zijn quarantaine heeft gehandeld om de uitbraak echt af te zwakken, vermoeden sommigen dat dit aantal ook zal stijgen zodra onderzoekers een vollediger beeld krijgen van wat er op het terrein gebeurt.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
economic meltdown

Gaat geld op rantsoen? Consumenten kunnen in 2020 een flink minder lenen, soms nog maar de helft

Schermafbeelding 2020 02 24 om 10.19.29

Aanslag Hanau: Flink aantal getuigen zagen meerdere schutters