in

Falende ex-ABN Amro-topman Groenink: “Ik kreeg te veel geld, maar betaal geen cent terug”

Als jezelf zegt dat je te veel ontvangen hebt en het teveel ontvangen bedrag niet terug geeft, ben je volgens de strafbaar en dien je vervolgd te worden. Maar dat zal wel niet gebeuren . . .

Ex-ABN Amro-topman Rijkman Groenink, die in 2007 bij zijn vertrek ruim 40 miljoen meekreeg, erkent alsnog dat de vertrekregelingen tijdens de crisis veel te hoog waren. Maar de ex-bankier is niet van plan ook maar een cent van terug te geven.

Dat zegt Groenink in het FD, waarin hij pleit een plafond in te stellen voor vertrekregelingen. ,,Achteraf ik dat er beter een cap ingebouwd had kunnen worden, want er is geen rechtvaardiging voor extreem hoge beloningen.”

Groenink, die voor veel burgers de verpersoonlijking van de ‘graaicultuur’ werd, piekert er echter niet over alsnog en deel van het geld dat hij kreeg terug te geven. ,,Ik heb daar geen moment problemen mee gehad. Het voelde als een rechtvaardiging, omdat het geld kwam van de die een vijandig bod op ABN Amro deden”.

Lees verder via: Telegraaf.nl

Photo by lbsterling


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlandse staatsschuld in 2014 met 4,7% opgelopen

De Bankwereld, verrot tot op het bot!