Nederlandse staatsschuld in 2014 met 4,7% opgelopen

In het eerste kwartaal van 2014 bedroeg de Nederlandse overheidsschuld 438,1 miljard euro. Een jaar later in het eerste kwartaal van 2015 is de staatsschuld met 4,7% verder opgelopen en bedraagt inmiddels 458,8 miljard.
Ik heb de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in een grafiek gezet.

Schermafbeelding 2015-06-27 om 09.31.14

Het merkwaardige is dat de inflatie in het afgelopen jaar minder dan 2% bedroeg. Terwijl de Nederlandse overheidsschuld met 4,7% toenam.
Is Nederland in het afgelopen jaar nu 20 miljard euro rijker geworden? Of zijn we juist armer geworden?
We weten dat er miljarden kubieke meters aardgas zijn verkocht aan het buitenland. En toch zijn we dieper in de schulden beland. Is er nu nog genoeg aardgas over om ooit uit de schulden te raken?

Lees verder via: Cassandraclub

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. jos van veen schreef:

  Tja..eurofiel neoliberaal weet er enorm raad mee en verdomd het om op zichzelf te besparen…integendeel.

  Met Rutte knalden we naar 1 biljoen gulden echt te gek man!! en dan nog een vracht goud laten over komen uit de VS om leuke dingen mee te doen..

  Neoliberaal maakt de bevolking straatarm!! en schuift elke rekening door naar de toekomst..het gewone volk mag dat betalen..

  ik brul het al tijden, niemand luistert..en wacht af of hij/zijn wellicht overmorgen wat geld terug krijgt…. dan hebben we toch maar mooi een goeie overheid, toch?.(simpelheid heerst..) Wie maakt er een schuld van 1 biljoen gulden Rutte en Ramp..
  Kijk eens naar de curve..die knalt omhoog als Rutte met zijn bewind start…en blijft groeien..Hervormingen en privatiseringen kosten miljarden en bezuinigen geen moer!
  De gewone bevolking betaalt toch wel..

  We worden leeggevreten door gangsters.. de armoede krijgt een overschot aan mest en teelt welig.
  De welvaart blijft zich actief ongelijk verdelen en blijft dat zo doen zolang wij de eurofiel neoliberale partijen blijven kiezen..(VVD,CDA,D66,GL, SGP. PvdA,CU) Allemaal tegen volksinspraak en democratie, geen referenda, veel leugens,manipulaties en mis/-afleidingen
  Het doel heiligt de middelen..en dat zullen we weten..massa’s geld voor markt, privatiseren en opgeblazen bureaucratie..spilzucht en we zullen het weten

  We doen het zelf en krijgen straks de rekening voor de spilzucht en wanprestaties van onze/deze overheid..we gaan de kant van Griekenland, Spanje, Ierland,Italie en Oostbloklanden op..

  Vergeet die miljarden naar Griekenland, richt je eens op gelijkwaardig verlies door de verkoop van de kip met gouden eieren (ABNAMRO) om grootgeld de bal weer toe te spellen met gratis miljarden van ons belastinggeld..Eigenwijze ratten..

  Allemaal naar ons toegebracht door hoogopgeleide idioten met groot ego, hebzucht, praalzucht, altijd uithuizig en 5 sterrenhotelvertier.pretmakers zonder prestaties..

  Weg ermee..!

 2. cormol schreef:

  Ik heb die staatschuld ook in een grafiek gezet, maar dan onder aftrek van de belastingclaim op het pensioenvermogen. Die belastingclaim is eind maart 2015 539 mld., en dan ziet de toekomst er ineens een stuk zonniger uit. Op die 539 mld. maken we ook nog eens 4,7% rendement (herstelplan pensioenfondsen DNB) dat is toch mooi 28 mld. per jaar. Verdienen we toch bijna 20 mld. per jaar op onze staatsschuld.

 3. Henny Groote schreef:

  Ongelijk verdeeld de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. De afstand tot “gewone” kan niet meer overbrugd worden.

Geef jouw mening

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
%d bloggers liken dit: