in ,

Nederlandse staatsschuld in 2014 met 4,7% opgelopen

In het eerste kwartaal van 2014 bedroeg de Nederlandse overheidsschuld 438,1 miljard euro. Een jaar later in het eerste kwartaal van 2015 is de staatsschuld met 4,7% verder opgelopen en bedraagt inmiddels 458,8 miljard.
Ik heb de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in een grafiek gezet.

Schermafbeelding 2015-06-27 om 09.31.14

Het merkwaardige is dat de inflatie in het afgelopen jaar minder dan 2% bedroeg. Terwijl de Nederlandse overheidsschuld met 4,7% toenam.
Is in het afgelopen jaar nu 20 miljard euro rijker geworden? Of zijn we juist armer geworden?
We weten dat er miljarden kubieke meters aardgas zijn verkocht aan het buitenland. En toch zijn we dieper in de schulden beland. Is er nu nog genoeg aardgas over om ooit uit de schulden te raken?

Lees verder via: Cassandraclub


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jos van veen
5 jaren geleden

Tja..eurofiel neoliberaal weet er enorm raad mee en verdomd het om op zichzelf te besparen…integendeel.

Met Rutte knalden we naar 1 biljoen gulden echt te gek man!! en dan nog een vracht goud laten over komen uit de VS om leuke dingen mee te doen..

Neoliberaal maakt de bevolking straatarm!! en schuift elke rekening door naar de toekomst..het gewone volk mag dat betalen..

ik brul het al tijden, niemand luistert..en wacht af of hij/zijn wellicht overmorgen wat geld terug krijgt…. dan hebben we toch maar mooi een goeie overheid, toch?.(simpelheid heerst..) Wie maakt er een schuld van 1 biljoen gulden Rutte en Ramp..
Kijk eens naar de curve..die knalt omhoog als Rutte met zijn bewind start…en blijft groeien..Hervormingen en privatiseringen kosten miljarden en bezuinigen geen moer!
De gewone bevolking betaalt toch wel..

We worden leeggevreten door gangsters.. de armoede krijgt een overschot aan mest en teelt welig.
De welvaart blijft zich actief ongelijk verdelen en blijft dat zo doen zolang wij de eurofiel neoliberale partijen blijven kiezen..(VVD,CDA,D66,GL, SGP. PvdA,CU) Allemaal tegen volksinspraak en democratie, geen referenda, veel leugens,manipulaties en mis/-afleidingen
Het doel heiligt de middelen..en dat zullen we weten..massa’s geld voor markt, privatiseren en opgeblazen bureaucratie..spilzucht en we zullen het weten

We doen het zelf en krijgen straks de rekening voor de spilzucht en wanprestaties van onze/deze overheid..we gaan de kant van Griekenland, Spanje, Ierland,Italie en Oostbloklanden op..

Vergeet die miljarden naar Griekenland, richt je eens op gelijkwaardig verlies door de verkoop van de kip met gouden eieren (ABNAMRO) om grootgeld de bal weer toe te spellen met gratis miljarden van ons belastinggeld..Eigenwijze ratten..

Allemaal naar ons toegebracht door hoogopgeleide idioten met groot ego, hebzucht, praalzucht, altijd uithuizig en 5 sterrenhotelvertier.pretmakers zonder prestaties..

Weg ermee..!

5 jaren geleden

Ik heb die staatschuld ook in een grafiek gezet, maar dan onder aftrek van de belastingclaim op het pensioenvermogen. Die belastingclaim is eind maart 2015 539 mld., en dan ziet de toekomst er ineens een stuk zonniger uit. Op die 539 mld. maken we ook nog eens 4,7% rendement (herstelplan pensioenfondsen DNB) dat is toch mooi 28 mld. per jaar. Verdienen we toch bijna 20 mld. per jaar op onze staatsschuld.

5 jaren geleden

Ongelijk verdeeld de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. De afstand tot “gewone” kan niet meer overbrugd worden.

Is Planeet X dan toch echt en hier in ons zonnestelsel?

Falende ex-ABN Amro-topman Groenink: “Ik kreeg te veel geld, maar betaal geen cent terug”