in

Finland vertrouwt EMA niet en stopt even met AstraZeneca-vaccin

via xandernieuws.net

In worden de AstraZeneca-vaccinaties per direct stilgelegd. Donderdag liet het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) nog weten dat de risico's van het niet opwegen tegen de voordelen.

Omdat twee onlangs gevaccineerde Finnen echter last kregen van bloedpropjes, wil het land nu eerst zelf onderzoeken of er echt geen mogelijk verband is.

Donderdag benadrukten het EMA en de Wereldgezondheidsorganisatie () onafhankelijk van elkaar dat ook na extra onderzoek bleek dat het AstraZeneca-vaccin veilig is.

Dat gebeurde nadat het gebruik in veel andere landen was stilgelegd naar aanleiding van enkele meldingen van een zeldzame vorm van trombose bij enkele mensen die onlangs waren gevaccineerd. Er is echter geen enkel verband tussen de trombose en het vaccin gevonden.

In Finland liepen de AstraZeneca-vaccinaties tot nu toe gewoon door. Dat twee gevaccineerde Finnen vier tot tien dagen na het vaccin bloedpropjes kregen, leidde er vrijdag echter toe dat het land de AstraZeneca-vaccinaties toch stillegt.

De nationale gezondheidsorganisatie THL gaat op zoek naar ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ware exodus: Hoe krijg je een stad als Parijs leeg en verlaten? Een corona-lockdown natuurlijk

Corona Party Celebration Virus  - Alexandra_Koch / Pixabay

De grote covid-19 poppenkast: Partijleiders laten zien wat ze nu écht vinden van corona-mondkapjes