in

Fors meer schorsingen om wapenbezit op scholen, terwijl schoollocaties dicht waren

Islamisering brengt messen met zich mee…

messen 1568098664
Robert-Owen-Wahl / Pixabay

Middelbare scholen hebben tijdens het afgelopen schooljaar meer dan 350 keer een leerling geschorst of uitgeschreven vanwege wapenbezit, schrijft RTL Nieuws zaterdag.

De cijfers bevinden zich al jaren in een stijgende lijn en zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van twee jaar terug, terwijl de scholen dit jaar ook nog enkele maanden gesloten waren.

RTL Nieuws baseert zich op cijfers van de Inspectie van het Onderwijs. Adviesorgaan Stichting School en Veiligheid noemt de intentie om met wapens naar school te komen en er iemand mee te steken “een nieuw verschijnsel”.

Scholenkoepel iHub trok eerder dit jaar aan de bel vanwege de stijgende hoeveelheid wapens op school. Een leerling zou zelfs met een doorgeladen wapen door de gangen hebben gelopen en het pistool hebben gericht op een schoolmedewerker.

De onderwijsinspectie heeft de scholensluiting buiten beschouwing gelaten bij de analyse. Het is dus niet zeker hoeveel leerlingen in die maanden mogelijk geschorst zouden zijn vanwege wapenbezit. Desalniettemin waren er ruim honderd meer incidenten dan vorig jaar.

“Het stijgende aantal schorsingen past bij de landelijke ontwikkeling waarbij meer incidenten met steekwapens voorkomen”, aldus de …

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie in opperste staat van paraatheid: Burgers staan lijnrecht tegenover Kick Out Zwarte Piet

revolution 1544828550

Anti-lockdown-protesten in heel Europa(en Nederland slaapt…)