in ,

Pats weer een Vaasje van Rutte: Bedreiging en geweld alledaags en doodnormaal bij huisartsenposten

Republica / Pixabay

“Een die fysiek geweld gebruikt tegen een arts of assistent: een derde van de huisartsenposten maakte dat het afgelopen jaar eens of vaker mee, zo melden ze in een onderzoek van Trouw. Meer dan de helft van de vijftig organisaties van huisartsenposten deed daaraan mee.

Patiënten dreigen bovendien regelmatig met geweld, vooral aan de telefoon. Op ruim de helft van de deelnemende posten gebeurt dat zeker eens per week.

60 procent van de posten denkt dat patiënten vaker dreigen met geweld dan vijf jaar geleden.

Een greep uit de voorbeelden die de posten noemen: een patiënt die een medewerker via opzoekt en bedreigt, iemand die een arts naar de keel grijpt, bezoekers die dreigen terug te komen met een mes of of medewerkers de weg versperren.”

https://www.trouw.nl/zorg/bedreiging-en-geweld-zijn-gangbaar-op-de-huisartsenpost~b2f5c4f5

“Het afgelopen jaar maakten 5 van de 29 posten die meededen aan een onderzoek van Trouw mee dat een patiënt met een wapen dreigde. Bij een derde van de posten gebruikten bezoekers fysiek geweld tegen een medewerker, zoals een stomp, duw, klap of erger.

Het meest gangbaar is dreigen met geweld via de telefoon: op ruim de helft van de posten gebeurt dat zeker wekelijks, op sommige plekken is het zelfs dagelijkse kost. Het gaat dan om bedreigingen in de trant van: ‘Ik doe je wat aan' of: ‘Ik kom bij jullie de boel verbouwen'.”

https://www.trouw.nl/verdieping/witteboordenagressie-aan-de-balie-van-de-huisartsenpost~bce4322d/

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amsterdamse ambtenaren moeten op ‘wit privilege’ training en fictieve spelletjes spelen

Rutte hoort in de gevangenis: 1600 miljard in de pensioenpotten en toch korten