in ,

Scholenkoepel radeloos door criminele leerlingen: ’Doorgeladen wapens en cocaïne’

De scholenkoepel iHub slaat alarm over criminele leerlingen. Binnen de koepel, waaronder 30 scholen vallen met speciaal onderwijs in de Randstad, hebben zich ernstige incidenten voorgedaan.

Het gaat dan onder meer om een leerling die een doorgeladen vuurwapen trok in een school, een opgeblazen gevel door een vuurwerkbom en leerlingen die cocaïne op zak hebben.

Dat meldt RTL Nieuws. Volgens de scholenkoepel wordt de situatie steeds erger en daarom wil de organisatie ermee naar buiten.

„Als we dit in de blijven stoppen en dit niet agenderen, zal er uiteindelijk geen oplossing komen”, zegt bestuurder Mariëtte van Leeuwen van de scholenkoepel tegen de nieuwszender.

Bij iHub zijn basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen aangesloten, onder meer in en .

Het afgelopen jaar telde de scholenkoepel meer dan 3500 incidenten.

Met name de ernstige incidenten namen de afgelopen drie maanden flink toe, zegt Van Leeuwen: „We zien nu in drie maanden wat we eerder in drie jaar zagen.”

Volgens Van Leeuwen staan er ook wel eens ’gangs’, ofwel jeugdbendes, voor een school. Die staan daar dan „omdat er een prijs op het hoofd van een leerling gezet is.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dennis
1 jaar geleden

ik ging in de jaren zeventig naar de middelbare school maar kan me niet herinneren dat ik ooit met me kop vol heroine met een doorgeladen pistool op school arriveerde, misschien dat de tijden door import toch wat veranderd zijn?

NL regering MOET zo snel mogelijk weg !!
1 jaar geleden

En een Merkel en een Soros lopen nog steeds vrij rond. De giga schade mag betaald worden door de burgers die al vanaf het begin gewaarschuwd hebben voor multiculti. Net zoals Pim Fortuyn ……

Stop Rutte en kornuiten !

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Er komt geen oplossing voor het geweld en het wapenbezit op scholen. Het gaat alleen maar erger worden. Waarom? Omdat niemand de juiste maatregelen durft te nemen, vanwege verregaande lafheid, zowel van de schoolbesturen als het openbaar bestuur en niet te vergeten de justitie en de rechterlijke macht met hun fopstrafjes.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Alle leraren uitrusten met een pistool en een vergunning tot het gebruik in de klas en ver daarbuiten. Speciale container op de binnenplaats voor het dumpen van dode drugsdealers.Of ze in amerika ook daarvoor een container hebben staan weet ik niet. Ik weet wel dat het dragen van een vuurwapen daar helpt. Hier mogen burgers geen vuurwapen dragen en zich niet verdedigen tegen criminelen. Criminelen mogen dat wel. Voor hen wordt met een lullig strafje een oogje dicht geknepen door vrouwe justitia.

Onderzoek: meerderheid van de Nederlanders is zwakzinnig en gelooft in wonderen

EU-terreurbestrijder wil toegang tot je versleutelde data krijgen