in

Anti-lockdown-protesten in heel Europa(en Nederland slaapt…)

revolution 1544828550
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Steeds draconische lockdown-maatregelen, economische armoede en ingrijpende politiebevoegdheden doen het vertrouwen van het publiek verdampen en ondermijnen het publieke geduld.

Aangezien de vermeende “tweede golf” van de “pandemie” van het Coronavirus zich de afgelopen weken door Europa zou verspreiden, hebben veel regeringen enthousiast hun totalitaire kant omarmd en zichzelf ingrijpende nieuwe “noodbevoegdheden” verleend naast nieuwe lockdown-maatregelen.

Het publiek was deze keer duidelijk minder coöperatief. In opstand komend tegen de schijnbaar willekeurige beperkingen die niet worden ondersteund door wetenschap of gezond verstand. Over het hele continent hebben protesten plaatsgevonden.

DUITSLAND

Duizenden mensen kwamen de afgelopen dagen in Berlijn bijeen om te protesteren tegen de regering-Merkel die een nieuwe lockdown-wet heeft aangenomen. De politie richtte waterkanonnen op de menigte en bijna 200 mensen werden gearresteerd.

 

De mainstream media meldde “honderden” demonstranten, maar zoals foto’s duidelijk laten zien, waren het er veel meer; tienduizenden:

 

SPANJE

Nadat de premier van Spanje, Pedro Sanchez eind oktober de noodtoestand voor de zesde maand had afgekondigd, waren er dagenlang protesten in het hele land. Barcelona, ​​al een broeinest van antiregeringsgevoel vanwege de brute repressie van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum, zag gewelddadige confrontaties tussen oproerpolitie en demonstranten.

FRANKRIJK

De gloednieuwe “uitgebreide veiligheidswet” van Emmanuel Macron, bij demonstranten bekend als de “propwet”, zou de Franse politie verder militariseren, terwijl het een misdaad zou worden om het beeld van een politieagent vast te leggen of te verspreiden. Het heeft op felle weerstand gestuit in de vorm van boze marsen door steden in het hele land.

 

De regering van Macron heeft een geschiedenis van aanvallen op burgerlijke vrijheden, en als reactie op zijn “hervormingen” heeft het land al meer dan een jaar grootschalige protesten van de Gilets Jaunes meegemaakt.

ITALIË

De anti-lockdown-protesten in Italië bereikten eind oktober een koortsachtige hoogte en waren waarschijnlijk de meest uitgebreide op het continent. Marsen vonden plaats in tientallen steden in het hele land, waaronder Rome, Napels, Genua en Bologna.

 

De reguliere media deden hun best om de protesten te ondermijnen en te smoren. CNN en Reuters meldden slechts “honderden” demonstranten.

Politico ging zelfs zo ver dat hij de protesten de schuld gaf aan de maffia.

SLOWAKIJE

Bratislava was de thuisbasis van een enorme demonstratie op 17 november, de nationale feestdag die bekend staat als Fight for Freedom Day. Deze marsen waren illegaal volgens de Slowaakse noodwet, bedoeld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 

DENEMARKEN

Tegen het Deense parlement werd 9 dagen lang buiten de deur geprotesteerd, tegen de voorgestelde “vaccinatiewet”, die de politie in staat zou stellen “vaccinatie fysiek af te dwingen door opsluiting”.

 

Na negen dagen van protesten werd op sociale media gemeld dat de Deense regering de wet had laten vallen. Ik kon daar echter geen officiële bevestiging van vinden, of berichten in de media.

In feite hebben de media nauwelijks aandacht besteed aan het wetsvoorstel en hebben ze letterlijk de protesten in Kopenhagen helemaal niet genoemd. Een zoekopdracht naar “Covid protesteert Denemarken” op Google, levert bijna geen resultaten op met betrekking tot dat onderwerp.

De reden om het Deense protest minder te verslaan dan de anderen, is dat ze blijkbaar hebben gewerkt. en het laatste dat het establishment wil dat mensen zien, is dat burgerlijke ongehoorzaamheid alles kan veranderen.

Het is goed om te zien hoe geduldig het grote publiek is met een Covid-verhaal dat nooit ergens op slaat, en een “pandemische reactie” die waarschijnlijk veel meer schade zal aanrichten dan ooit zou kunnen voorkomen.

Hoewel burgerlijke onrust onmiskenbaar een ….

Lees verder bij de bron: Worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
messen 1568098664

Fors meer schorsingen om wapenbezit op scholen, terwijl schoollocaties dicht waren

economic depression 1547687459

Poetin: Coronavirus-pandemie kan resulteren in een economische crisis op schaal van de ‘Grote Depressie’