in

Gaan we weer: Biden gaat nieuwe militaire basis bouwen in Syrië

oorlog 1541190281
Alexas_Fotos / Pixabay

Volgens de Voice of America heeft de regering-Biden besloten een nieuwe militaire basis te bouwen in het door het noorden bezette Syrië [ 1 ].

Op 6 februari 2021 kwamen ongeveer vijftig vrachtwagens aan in Hassakah, geladen met bouwmachines.

Tijdens de ambtsperiode van Trump had het Witte Huis driemaal de terugtrekking van alle Amerikaanse troepen uit Syrië, waar ze illegaal gestationeerd waren, bevolen. Het Pentagon en de CIA in samenspraak met de gezant van de president voor Syrië, James Jeffrey, verzochten vervolgens om uitstel en beweerden later dat ze wat troepen moesten achterlaten om de terugkeer van IS-strijders te voorkomen.

In werkelijkheid runden Koerdische huurlingen de oliebronnen samen met een Amerikaans bedrijf. De winsten werden verdeeld tussen deze huurlingen enerzijds en het CIA-slushfonds anderzijds. Hierdoor kon het Agentschap geheime operaties in andere delen van de wereld financieren zonder controle door het congres.

Vandaag versterkt de regering-Biden de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië, in strijd met het internationaal recht en resoluties van de Verenigde Naties. Het is van plan om zowel Rusland als de Iraanse Revolutionaire Garde onder druk te zetten om de Rumsfeld / Cebrowski-strategie nieuw leven in te blazen: de eindeloze oorlogen begonnen in het uitgebreide Midden-Oosten door presidenten George W.Bush en Barack Obama, die werden onderbroken door de regering-Trump .

De nieuw aangestelde minister van Defensie, generaal Lloyd Austin, had aan het einde van Barack Obama’s ambtstermijn al de leiding gehad over het toezicht op alle oorlogen in het wijdere Midden-Oosten – inclusief die in Syrië. Hij is degene die een programma van $ 500 miljoen heeft opgezet om de Syrische “rebellen” op te leiden. Het bleek dat hij geen rebellen vond en alleen “vier of vijf” soldaten trainde, zoals hij zelf aan de Senaat rapporteerde.

Lees verder bij de bron: Voltairenet

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3260650941 67a65a2ede lies e1481871789988

BUSTED: Amerikaanse RIVM heeft coronadoden met minimaal 1600% opgeblazen

52e6d1454f51b10ff3d8992cc52036761d39c3e45551734c7c2f78d590 640 leugen

Zo manipuleert het RIVM ons met de Britse variant