in ,

Gaat Europesche Unie splitsen?

580484269 c15e952ae1 eu

Europa, het logge monster van verhuizingen slaat zich nog steeds op de borst. “Het goede van Europa, is dat we in pais en vree met elkaar leven !” “Conflicten zijn er niet !” WTF, roepen eurolanden, we zitten in de sores, geld vliegt de verkeerde kant op, ook al is het digitaal aangemaakt. Er zal iets moeten gebeuren !

Nederland moet eruit, diverse groeperingen roepen het en hopen eigenlijk stiekem dat Griekenland het voortouw neemt. Helaas het gaat niet gebeuren ! De trojka heeft plan B in de kast liggen en de tijd is rijp voor een splitsing.

IJsland besloot enige jaren geleden ( Icesave debacle ) niet toe te treden tot de europeesche Unie en liet de Euro voor wat het was. De Euro, de handelsmunt 3e op rij in het economische slagveld wordt nu nog ten opzichte van de dollar behandeld.

Maar er is gedonder in de glazen. Merkel en Hollande zijn druk in gesprek met Poetin over het binnenvallen van Oekraïne. Ook de Krim is al ter sprake gekomen. Nu laat Poetin die in een sterke positie verkeerd zich niet het kaas van de boterham eten. De roebel is ondanks europeesche en Amerikaanse sancties redelijk sterk gebleken en kan tegen een stootje. Handel is het toverwoord, doorvoer van gas en voedsel zijn onontbeerlijk voor landen als Zwitserland, Oekraïne, Oostenrijk en Polen.

 

Sommige van deze landen hebben geen cent te makken, een land ligt in Europa maar is niet aangesloten. Die zitten niet te wachten op oorlog. Maar dat wil niet zeggen dat ze er geen belang bij hebben. Zwitserland, altijd neutraal geweest gaat zich roeren in dit conflict. 60% van de geldstromen loopt via Zwitserland, die hier een cruciale rol gaat spelen. Enerzijds gaat het plan erover, en ook de onderhandelingen, dat bepaalde “arme landen” in de EU een aparte Euro gaan krijgen. Geheel tegen een andere wisselkoers. Dit zijn voornamelijk landen in het zuiden. We denken hierbij aan:

 • Portugal
 • Spanje
 • Italië
 • Griekenland
 • Polen
 • Roemenië
 • Letland

Deze landen bevinden zich ongeveer waarde gelijk aan de Roebel, dus zou het logisch zijn dat de nieuwe munteenheid “De Z(uid) Euro” gekoppeld word aan de Roebel. Een afwaardering van waarde en krediet van deze landen zou terstond gesaneerd worden. Poetin heeft dan een belangrijk wapen in handen om de zuidelijke economie te beheersen. De Noordelijke landen zouden in ZEURO’s de leningen afgelost krijgen , zonder dat er weer betalingen gedaan moeten worden. Enerzijds een betere verdeling van macht en het embargo tegen de russen wordt zo zonder gezichtsverlies teniet gedaan. Een oorlog zou zo voorkomen kunnen worden. Het is wel tijdelijk want het blijft een lapmiddel.

De overgebleven rijke landen in het noorden w.o:

 • Nederland
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • België
 • Luxemburg

Blijven gebruik maken van de keiharde N(oordelijke) Euro en die zal gekoppeld zijn aan de Amerikaanse Dollar. De Neuro zal een koersverschil hebben van ruim 80% met de Zeuro. Het zal een win-win situatie zijn voor de EU. Maar als de Dollar onderuit gaat en de schulden plafonds niet langer verhoogd worden ( ergo Amerika stopt met krediet leven, en gaat aflossen, dan en alleen) dan stort het systeem in.

U denkt er het fijne van ? Dat mag maar het zou een handige zet zijn. Juich niet te vroeg, zelfs goochelaars hebben nog wat in de mouw, en dit zou het kunnen zijn !

Lees verder via UrubiN.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jetta klijnsma moestuin 31

In gesprek met Jetta Klijnsma; PvdA redder van banken, veroorzaker van armoede?

5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

Het zelfmoord kabinet van Rutte