in , , ,

Geen EU importheffing meer op Chinese zonnepanelen

e031b20621fd1c3e81584d04ee44408be272e1d318b4194594f4 640 zonnepaneel

De importheffing op Chinese zonnepanelen die de had ingesteld is opgeheven. De minimum importprijs was eerder al iets verlaagd maar is vanaf nu helemaal niet meer van toepassing.

De Europese Commissie heeft vijf jaar lang Chinese zonnepanelen duurder gemaakt met heffingen. Zo moesten Europese fabrikanten van zonnepanelen worden beschermd.

De heffingen, soms bijna 65%, moesten tegengaan dat Chinese zonnepanelen onder de kostprijs, of onder de Chinese marktprijs in Europa gedumpt zouden worden.

Verschillende marktpartijen leverden kritiek op de heffing. Zonnepanelen zouden onnodig duurder worden waardoor er minder werden verkocht. Volgens de vereniging van installateurs UNETO-VNI hadden flink meer zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden zonder heffing. “De groei had nog veel hoger kunnen uitvallen.

Onderzoek van het Directoraat-generaal en Consumentenzaken (JUST) van de laat zien dat het schrappen van de importheffing 20 tot 30 procent extra afzet zal opleveren. Die groei hebben we hard nodig om de doelen van het Klimaatakkoord te halen.”

Europese fabrikanten van zonnepanelen zijn bang dat het stoppen van de heffing hen schade zal toebrengen.

De Europese Commissie heeft de Europese industrie wel gevraagd of de heffingen gehandhaafd moesten worden en wilde daar nog onderzoek naar doen. Daar bleek echter geen behoefte aan.

‘Nadat de behoeften van producenten, importeurs en gebruikers zijn onderzocht, besloot de Commissie dat het in het belang van de als geheel was om de maatregelen te laten vervallen'. Dat zegt de commissie in een verklaring.

Lees ook eens verder bij de bron: Duurzaamnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
failliet italie einde van euro

De nieuwe kapitaalregels voor de banken verhinderen crisissen even weinig als de vorige

Dit is waarom u teveel belasting betaalt No taxation without representation crop1000x500 863x483

Ernstige misstanden bij de Nederlandse fiscus