in

Gesteld op je privacy? Dan ben je voor de NSA een extremist

01f111e3406752452135babf 640 privacy1

Dat blijkt in ieder geval uit documenten van Duitse media, die melden dat personen met een bovengemiddelde interesse in encryptie- en veiligheidssoftware extra in de gaten worden gehouden.

TOR

Vooral gebruikers van het perfect legale TOR-netwerk zijn potentiële terroristen, volgens de NSA. Met Tor (‘The Onion Router’) kunnen gebruikers via een veilige verbinding naar websites surfen die anders geblokkeerd zijn. Het TOR-netwerk is volledig legaal te downloaden, en wordt veel gebruikt door mensen die bezorgd zijn over hun privacy. Ook dissidenten in bijvoorbeeld China gebruiken de dienst veelvuldig. TOR heeft echter een slechte naam omdat de dienst ook veel gebruikt wordt voor illegale zaken, zoals het kopen van drugs of kinderporno via internet.

‘Extremisten’

De zwarte lijst werd ontdekt door de Duitse radiozenders NDR en WDR, op basis van de broncode van het NSA-programma XKeyscore. Daarin staat onder andere vermeld dat gebruikers van diensten als TOR en Tails bestempeld worden als ‘extremist’.

Beveiliging kraken

De NSA probeert al jaren actief de TOR-beveiliging te kraken, maar tot nu toe zonder succes. Ook het lezen van TOR-emails lukt op dit moment nog steeds niet, Lees verder via PCM.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6236106579 9c300a5bdc banksters11

TISA, Bankiers verklaren wereldwijd oorlog aan bevolking, EU werkt mee

6748965761 110d18f752 ecb1

ECB gaat één biljoen euro goedkoop geld weggeven aan bankiers!