in ,

Goh wat een verassing: Aantal ongevallen op snelwegen in vijf jaar meer dan verdubbeld

ongeluk 1571037016
Tumisu / Pixabay

De veiligheid op Nederlandse wegen is in de afgelopen jaren behoorlijk verslechterd. Er gebeuren veel meer ongelukken waarbij ook meer doden vallen.

In de afgelopen vijf jaar is het aantal ongevallen op de Nederlandse snelwegen meer dan verdubbeld. In 2014 waren er 17.000 ongevallen, in 2018 is dat gestegen naar ruim 38.000.

Dit schrijft NRC maandag op basis van een rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) dat vandaag wordt gepubliceerd.

Het rapport noemt de te hoge snelheid en afleiding, vooral door gebruik van smartphones, als belangrijkste oorzaken van de afgenomen veiligheid. Ook alcohol en drugs spelen een rol in de toename van de ongevallen.

En mogelijk speelt ook de afgenomen handhaving van de politie een grote rol. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD)  controleerde een aantal jaren geleden nog dagelijks op de snelwegen, nu is de controle op gevaarlijk rijgedrag veel minder.

De opsporing van crimineel gedrag werd belangrijker dan de handhaving van verkeersregels.

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PLASTIC HEAD 1

9 van de 10 mobiele telefoons falen wanneer de veiligheid wordt getest onder reële gebruiksomstandigheden

moskee nijmegen

Nijmegen verkoopt groot lap grond voor nieuwe Erdogan-MEGAmoskee