in ,

Nijmegen verkoopt groot lap grond voor nieuwe Erdogan-MEGAmoskee

moskee nijmegen

De Gemeente Nijmegen in Gelderland heeft besloten om een lap grond te verkopen aan de Islamitische Stichting met als doel hier een moskee te bouwen, hoewel het bestemmingsplan er nog voor moet worden aangepast.

Deze bewuste stichting komt voort uit het Dyanet moskeeën netwerk, zo heeft de actiegroep Nijmegen Rechtsaf uitgezocht en valt daarmee onder de lange arm van . De locatie is op het Jonkerbosplein en moet volgens de ontwerpen een wit gebouw worden met twee minaretten.

Het is een nogal ongewone manier van handelen voor een gemeente, omdat normaliter het bestemmingsplan redelijk duidelijk is wat er wel of niet mag komen op een locatie, evenwel is er deze week toch een koopcontract met de Islamitische Stichting afgesloten.

Nijmegen heeft een gemeentebestuur van de Socialistische Partij, en D'66.

Er is een voorlopig schetsontwerp van de nieuwbouw van deze moskee gepresenteerd, plus de inrichting van het terrein eromheen, waarin men ook alle ondersteuning van de gemeente blijkt te krijgen. Rondom de moskee worden ook winkeltjes, kleinschalige horeca en een kapsalon ingericht. Vanaf het treinstation in de buurt worden wandelroutes in het groen aangelegd.

Het is onduidelijk hoe groot de rol vanuit Turkije zal zijn bij deze nieuwe moskee, maar er valt vanuit te gaan dat dit ongeveer zo zal zijn als elders in Nederland, waar al rond de 150 van deze moskeeën staan.

Dat betekent door Ankara geselecteerde en betaalde imams en onder toezicht van het Turkse ministerie voor Godsdienstzaken. Derhalve niet transparant en voornamelijk op gericht de Turks-islamitische identiteit in Nederland te versterken.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ongeluk 1571037016

Goh wat een verassing: Aantal ongevallen op snelwegen in vijf jaar meer dan verdubbeld

16984471487 e0dcae54d5 CETA

Boeren worden wakker en verzoeken Kamerleden om tegen vrijhandelsverdrag CETA te stemmen