in ,

Goldman Sachs komt met onheilspellende waarschuwing voor chaos op de aandelenmarkt in oktober

recessie 1567081630
Mediamodifier / Pixabay

Gaan we de Amerikaanse financiële markten op hol slaan? Dat is wat Goldman Sachs lijkt te denken, en het zou zeker niet de eerste keer zijn dat er grote financiële chaos is ontstaan ​​in de maand oktober.

Toen de beurs in oktober 1929 neerstortte, begon dit de ergste economische depressie die we ooit hebben meegemaakt. In oktober 1987 schommelde de grootste procentuele daling in de geschiedenis van de Amerikaanse aandelenmarkten de hele planeet. En de nachtmerrieachtige gebeurtenissen van oktober 2008 vormden het toneel voor een ‘grote recessie‘ waarvan we nog steeds niet volledig zijn hersteld. Dus zou het kunnen dat er iets soortgelijks gebeurt in oktober 2019? Volgens CNBC waarschuwt Goldman Sachs dat de aandelenmarkt binnenkort weer ‘gek kan worden’ …

Goldman Sachs waarschuwde voor beleggers die in augustus uit de chaos willen ontsnappen .

Wall Street is nu centimeters verwijderd van het terughalen van zijn recordhoogtes, maar een rocker ritje zou om de hoek kunnen zijn, omdat de voorraadvolatiliteit in oktober gemiddeld sinds 1928 25% hoger was , volgens Goldman. De afgelopen 30 jaar zijn in elke belangrijke aandelenbenchmark en sector de afgelopen 30 jaar grote koersschommelingen waargenomen, waarbij technologie en gezondheidszorg de meest volatiele groepen zijn, zei Goldman.

Goldman-derivatenstrateeg John Marshall is de man achter deze nieuwe waarschuwing en hij gelooft dat er enkele fundamentele redenen zijn waarom de maand oktober vaak zo volatiel is …

“We geloven dat een hoge volatiliteit in oktober meer is dan alleen toeval,” zei John Marshall, strateeg bij aandelenderivaten bij Goldman, vrijdag in een notitie. “Wij geloven dat het een kritieke periode is voor veel beleggers en bedrijven die hun prestaties tot het einde van het kalenderjaar beheren.”

En hoewel oktober nog niet is gearriveerd, beginnen we al een aantal dingen te zien die we sinds de laatste financiële crisis niet hebben gezien.

De Federal Reserve was bijvoorbeeld sinds 2008 niet meer tussengekomen op de repomarkt, maar deze week was de liquiditeitscrisis zo slecht dat de Fed zich gedwongen voelde om op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag noodoperaties te ondernemen om ‘s nachts terug te kopen.

En vervolgens op vrijdag kondigde de Fed aan dat het noodinterventies zal blijven uitvoeren “op dagelijkse basis voor de komende drie weken” …

De New York Federal Reserve Bank zei vrijdag dat het miljarden zal injecteren in het Amerikaanse financiële sanitair voor de komende drie weken in een poging om een ​​piek in de korte rente te voorkomen.

De Fed zal tot $ 75 miljard per dag aanbieden in repo-overeenkomsten – veilige activa inwisselen voor contanten voor zeer korte periodes – tot en met 10 oktober , zei het in een verklaring.

Bovendien biedt het drie 14-daagse “repo” -operaties van elk minimaal $ 30 miljard.

In essentie is het “loodgieterswerk” van ons financiële systeem helemaal vastgelopen, en het aanroepen van Roto-Rooter zal de klus gewoon niet afmaken.

Natuurlijk proberen Fed-functionarissen ons te verzekeren dat dit geen probleem is en dat ze alles onder controle hebben.

Maar als dit allemaal niets uitmaakt, waarom hebben ze dan de afgelopen 11 jaar geen dergelijke noodinterventies uitgevoerd?

En dit komt op een moment dat de verslechtering van de Amerikaanse economie lijkt te versnellen. Sterker nog, op vrijdag gaf St. Louis Fed President James Bullard publiekelijk toe dat de Amerikaanse maakindustrie zich al in een recessie bevindt …

De Amerikaanse productiesector ‘verschijnt al in een recessie’ en de algehele economische groei zal naar verwachting vertragen ‘in de nabije toekomst’, zei president James Bullard van de St. Louis Federal Reserve Bank vrijdag, waarin hij uitlegde waarom hij het er niet mee eens was tijdens een recente Fed-vergadering en een diepere renteverlaging met een half procentpunt.

Dat is een verbluffende erkenning, omdat ambtenaren van de Fed normaal gesproken heel hard proberen het verhaal te handhaven dat alles geweldig is omdat ze zo goed werk leveren in het manipuleren van de economie.

Het Amerikaanse volk als geheel wordt ook steeds pessimistischer over de economie, en Gallup heeft zojuist een aantal zeer alarmerende cijfers vrijgegeven …

Het vertrouwen van de Amerikanen in de economie is deze maand minder rooskleurig geworden, omdat Gallup’s Economic Confidence Index daalde tot +17 ten opzichte van de +24 lezing van augustus, wat het laagste niveau aangeeft sinds de sluiting van de regering in januari eindigde .

Tegelijkertijd is het publiek gelijk verdeeld over de kans op een recessie in het volgende jaar. De huidige verwachting van een recessie is negen punten hoger dan in oktober 2007, slechts twee maanden voordat de Grote Recessie begon, maar iets minder dan een lezing in februari 2001, een maand vóór die acht maanden durende recessie.

Elke economische indicator die we hebben, vertelt ons dat er grote problemen op ons afkomen, maar de meeste Amerikanen feesten in plaats van zich voor te bereiden .

De financiële markten in de VS zijn nog nooit zo voorbereid geweest op een crash als op dit moment, en zo veel van dezelfde patronen die we vlak voor de laatste recessie zagen, doen zich nu weer voor.

De afgelopen maanden hebben mijn vrouw en ik een gevoel van urgentie gevoeld, in tegenstelling tot alles wat we ooit eerder hebben gevoeld. Je hebt misschien een verschil opgemerkt in onze toon en in de soorten verhalen die we hebben gedeeld . Alles wat we hebben gedaan, heeft hiertoe geleid. De tijd van “de perfecte storm” is hier en de meeste Amerikanen zullen niet begrijpen wat er gebeurt.

De stormwolken doemen op en rampspoed …

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
supercomputer 1569087444

Google maakt ‘s werelds krachtigste computer, NASA onthult’ per ongeluk ‘… en vervolgens verdwijnt publicatie

climate change 1569087281

AfD: Misbruik van kinderen in “klimaathysterie” herinnert aan duistere tijden