in ,

Grapperhaus wil seksueel misbruik van een lijk niet bij wet strafbaar stellen

Diverse Kamerleden en experts willen dat lijkschennis of van overledenen strafbaar wordt in .

Maar ondanks verzoeken daartoe van een hoofdofficier van en drie nabestaanden van een slachtoffer, weigert minister van Justitie en Veiligheid de op dit gebied te veranderen, schrijft de Volkskrant.

De krant vertelt het relaas van drie zussen van wie de overleden moeder wordt misbruikt door een, zo blijkt na politieonderzoek van een jaar, 18-jarige verstandelijk beperkte jongen.

Het blijkt echter, ook na een bekentenis, onmogelijk hem te vervolgen voor de ‘ontuchtige handelingen' met het lichaam van hun moeder.

In een brief aan de nabestaanden noemt Grapperhaus de zaak ‘mensonwaardig' en ‘schokkend voor de als geheel'. Niettemin stelt hij dat het om een ‘zeer beperkt aantal gevallen' zou gaan en dat de daders meestal ook kunnen worden gestraft voor moord of doodslag.

Volgens Grapperhaus' woordvoerder zijn er bovendien nog andere ingangen in het strafrecht om dit aan te pakken, zoals ‘vernieling', ‘grafschennis', of ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Duitse Rekenkamer grilt corona-herstelfonds: Het is een opmaat naar EU-belastingen

Media is stil: Regering stuurt brief van elf (!!) kantjes aan wetsovertredingen Belastingdienst