in

Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen

53e6d74b485ba514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714a702c73d79f45 640 mouth mask

In Denemarken is de tot nu toe grootste wetenschappelijke studie ooit naar de werking van mondkapjes verricht. Maar liefst 6000 Denen namen eraan deel. De conclusie komt overeen met tal van eerdere studies, en ook met wat RIVM directeur Jaap van Dissel nog steeds vindt – en tot voor kort ook minister De Jonge -, namelijk dat mondkapjes niet of nauwelijks helpen tegen het corona virus.

In sommige gevallen worden mensen er juist eerder ziek door. Ook uit deze studie blijkt dat de kans dat iemand zonder mondkapje eerder ‘besmet’ wordt, of dat je sneller iemand anders ‘besmet’, nihil is.

The Lancet en de New England Journal of Medicine weigerden de studie, die volgens de Deens krant Berlingske qua omvang ‘uniek’ was, tot nu toe te publiceren, hoogstwaarschijnlijk omdat de conclusies rechtstreeks ingaan tegen de status quo, en daarmee het (verplichte) mondkapjesbeleid zoals dat door de politiek wordt opgelegd.

Dr. Henning Bundgaard (Rigshospitalet), een van de co-auteurs van de studie, verklaarde al in juli tegenover Bloomberg dat ‘alle landen die mondkapjes aanbevelen hun besluiten niet hebben gemaakt op nieuwe studies.’ Thomas Benfield, researcher aan de Universiteit van Kopenhagen en één van de andere auteurs, werd onlangs gevraagd wanneer hun omvangrijke studie naar mondkapjes nu eens gepubliceerd zou worden. ‘Zodra een blad moedig genoeg is…,’ was zijn antwoord (2).

Verschil tussen dragers en niet-dragers nihil

Nu is het onderzoek dan eindelijk gepubliceerd, en wel in de Annals of Internal Medicine. De belangrijkste uitkomst is dat 1,8% van de dragers van mondkapjes werd ‘besmet’ met het coronavirus, en 2,1% van de niet-dragers. Dat suggereert dat mondkapjes toch een heel klein beetje bescherming bieden, maar daar zetten de wetenschappers de nodige vraagtekens bij.

Zo is niet duidelijk of mondkapjes nu vooral de dragers beschermen tegen (veronderstelde) besmetting, of juist de niet-dragers.

Verder waren de testen op positieve antilichamen vrijwel gelijk. Voor IgM antilichamen (Immunoglobine M) liggen de cijfers op 1,3% voor mondkapjesdragers, en 1,5% op niet-dragers. Voor IgG (Immunoglobline G) is dat resp. 1,4% voor dragers, en 1,3% voor niet-dragers, wat suggereert dat de dragers dus juist een iets hogere kans hebben besmet te raken.

We negeren de PCR test resultaten (dragers: 0, niet-dragers: 5), omdat in talloze onderzoeken is vastgesteld dat deze testen 90% valse-positieven opleveren, en er dus onmogelijk conclusies aan te verbinden zijn over eventuele ‘besmettingen’, al helemaal niet als het om dergelijke kleine aantallen gaat.

Na ‘echte’ SARS-CoV-2 of Covid-19 (bloed)testen bleek 0,2% van de dragers, en 0,4% van de niet dragers besmet te zijn. Bedenk hierbij echter dat over de hele wereld slechts een miniem percentage van het aantal (echte) besmettingen ook daadwerkelijk ziek wordt, en daar weer een zeer klein percentage van in het ziekenhuis beland.

Ook uit deze studie komt dus ontegenzeggelijk naar voren dat het risico eerder ziek te worden als mensen geen mondkapjes dragen, verwaarloosbaar is.

80% van alle ‘besmettingen’ vindt onder mondkapjes dragers plaats

Natuurlijk bestaan ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bew politie

Vrije journalisten zijn intimidatie door politie beu

rechterlijke macht 1544016950

Bekeuring en niet staande gehouden? Duizenden boetes dreigen verscheurd te worden door uitspraak rechter