in

Bekeuring en niet staande gehouden? Duizenden boetes dreigen verscheurd te worden door uitspraak rechter

rechterlijke macht 1544016950
PaliGraficas / Pixabay

Heb je een bekeuring gekregen maar ben je niet staande gehouden, dan kan het zomaar zijn dat je die bon kan doorscheuren.

Een kantonrechter in Amsterdam heeft geoordeeld dat iemand die op deze manier is bekeurd de bekeuring niet hoeft te betalen.

Ook in de coronatijd moet de politie mensen langs de kant van de weg zetten en uitleggen waarom ze die bon krijgen. De politie kiest er de laatste tijd steeds vaker voor om door middel van het kentekennummer bekeuringen uit te schrijven.

Dit om contact te vermijden.

Jurist Nick Voorbach laat in De Telegraaf weten dat dit kan betekenen dat er mogelijk een streep gaat door honderden, misschien wel duizenden, boetes die op deze manier zijn uitgeschreven.

Diplomatiedeskundige Robert van de Roer vraagt zich in Goedemorgen Nederland af wat het verschil tussen het oog van de agent en dat van de camera.

“Als je dit criterium hanteert, zet je de sluizen open naar meer discussies of er bijvoorbeeld terecht geflitst is. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”

Lees verder bij de bron: WNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e6d74b485ba514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714a702c73d79f45 640 mouth mask

Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen

mondkapjesplicht 1229663731 scr

Ja hoor! Daar is ie: Mondkapje verplicht vanaf 1 december