in ,

Grote zorgen in Kamer om financiering IS-missie, Rutte financiert gat van 120 miljoen op de pof

De Tweede Kamer heeft “grote zorgen” over de financiering van de Nederlandse bijdrage aan de militaire missie tegen de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) in Irak.

Volgens coalitiepartij PvdA wordt de missie “op de pof” gefinancierd. Ook VVD, , , en zijn bezorgd.

Minister Jeroen (Financiën) heeft 150 miljoen uitgetrokken voor de missie die zes tot twaalf maanden in beslag zal nemen, verwacht het .

Voor 2014 heeft het kabinet 30 miljoen in de portemonnee liggen, dat betekent dat er een tekort van 120 miljoen ligt. Die 120 miljoen wordt vervolgens gedekt door “middelen uit latere jaren naar voren te halen middels een kasschuif”, zo schreef het kabinet in de artikel 100-brief over de missie aan de Kamer.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke heeft “grote zorgen” over het geschuif. “We kunnen dit niet uit de plooitjes van toekomstige begrotingen financieren.”

Michiel Servaes (PvdA) eist daarom een toezegging van het kabinet dat er een structurele oplossing gevonden wordt voor de financiering van deze, en toekomstige militaire missies.

GroenLinks-leider Bram van Ojik noemt het “geen fraaie vertoning” dat het kabinet een beroep doet op toekomstige reserves en eist een structurele oplossing, maar wijst er wel op dat “niemand een half jaar geleden had kunnen voorzien” dat Nederland zich in een internationale strijd tegen IS zou mengen.

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via The Magic Tuba Pixie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nu pas?! : Politie onderzoekt antecedenten boa’s

Filmpje: Willem Middelkoop; financiële elite bepaalt politieke agenda