in , , ,

Grote zorgen: Gelekte audio van meeting over censuur door Twitter na overname door Elon Musk

robxIZwJQUg

Project Veritas heeft gelekte audio vrijgegeven van de Twitter-stafvergadering van maandag over de aankoop van het platform door Elon Musk.

In de audio bespreken de medewerkers hun zorgen over Musk en maken duidelijk dat een grote motivatie voor zijn aankoop hun “contentmoderatiepraktijken” waren – waaronder extreme censuur en gebrek aan transparantie over hun algoritmen.

“Ik geloof dat Twitter groeit als een service, waardoor meer mensen het product kunnen gebruiken … omdat we tools en processen hebben gebouwd zodat mensen zich veilig kunnen voelen en hun ervaringen kunnen beheersen … Soms betekent dat meer doordachte moderatie”, Parag Agrawal, CEO , Twitter, zegt.

GELUID:

De audio duurt slechts ongeveer een minuut, maar de oprichter van Project Veritas, James O’Keefe, heeft beloofd dat er meer zal volgen.

Volgens een rapport van Politico huilde Twitter-advocaat Vijaya Gadde tijdens de bijeenkomst “terwijl ze haar bezorgdheid uitte over hoe het bedrijf zou kunnen veranderen.”

“Gadde, die sinds 2011 bij Twitter werkt, is de belangrijkste leidinggevende die is belast met het toezicht op Twitter’s vertrouwens- en veiligheidsfuncties, juridische en openbare beleidsfuncties. Ze wordt intern gezien als de ‘autoriteit’ van Twitter en de uitvoerende macht die belast is met het behandelen van gevoelige kwesties zoals intimidatie en gevaarlijke uitlatingen’, aldus het rapport.

Lees verder bij de bron: Thegatewaypundit

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte vvd afpakken

Het stikstofprobleem verdwijnt, waar de Oekraïense vluchteling verschijnt

twitter 1550491538

Elon Musk Twitter-overname: EU dreigt bedrijf te gaan verbieden vanwege EU-regels