in , , , , , , ,

Elon Musk Twitter-overname: EU dreigt bedrijf te gaan verbieden vanwege EU-regels

twitter 1550491538
edar / Pixabay

DE EU-Commissie dreigt Elon Musk om Twitter in het blok te verbieden, tenzij de baas van Tesla de nieuwe digitale regels van het blok volgt.

Het hoofd van de interne markt van de Europese Unie zei dinsdag dat Elon Musk Twitter naar wens kan aanpassen nadat hij de sociale-mediasite heeft verworven, maar waarschuwde de miljardair dat het blok strikte regels heeft voor online platforms om illegale inhoud aan te pakken.

Thierry Breton, hoofd van de interne markt van de EU, dreigde de nieuwe baas van het socialemediaplatform Twitter te verbieden tenzij de EU-richtlijnen strikt worden opgevolgd.

In een gesprek met Politico zei hij: “We hebben nu extreem nauwkeurige regels voor digitale inhoud. Als bedrijven als Twitter willen profiteren van de EU-markt, zullen ze zich aan deze regels moeten houden.

“Het maakt me niet uit wat ze buiten Europa doen. Maar binnenin, als ze de regels niet respecteren, riskeren ze een boete van 6 procent van hun omzet of, voor recidivisten, pure en simpele verbanning.”

De heer Breton voegde toe dat de heer Musk “de vrijheid van meningsuiting moet respecteren en transparante algoritmen zal hebben”.

Hij voegde eraan toe: “Maar ze zullen ook de inhoud moeten modereren, in alle officiële talen van de EU, om haatzaaiende uitlatingen en kinderpornografie onmiddellijk te verwijderen.

“Wat de regel offline is, zal ook de regel online zijn.”

Op de vraag of de EU een eigen versie van Twitter zou kunnen lanceren, zei hij: “Europa zal nu buitengewoon aantrekkelijk worden voor innovators en we zullen allerlei nieuwe bedrijven zien opkomen.”

Hij voegde eraan toe: “Met de nieuwe geharmoniseerde regels zal de EU de grootste digitale markt in de vrije wereld worden, wat ontbrak. Europa had geen gebrek aan ingenieurs of vernieuwers of fondsen, het ontbrak het aan een grote aantrekkelijke eengemaakte markt.”

De heer Musk, ‘s werelds rijkste persoon, noemt zichzelf een absolutist van de vrijheid van meningsuiting en heeft kritiek geuit op Twitter’s moderatie van een enorm invloedrijk platform dat wordt bevolkt door miljoenen gebruikers en wereldleiders.

Volgens een Digital Services Act (DSA) die vorige week door de 27 lidstaten en wetgevers van de EU is overeengekomen, riskeren Alphabet-eenheid Google, Meta en andere grote online platforms hoge boetes als ze geen controle hebben over illegale inhoud.

Lees verder bij de bron: Express.co.uk

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
robxIZwJQUg

Grote zorgen: Gelekte audio van meeting over censuur door Twitter na overname door Elon Musk

EU Hof Justitie

Er was eens censuur, nu censuur op steroïden: Europees Hof houdt uploadfilter in stand