in , , , , ,

U moet dom blijven: Nieuwe EU-wet moet alternatieve media in de kiem smoren

de leugen waarin wij leven the l e1607644172730
Screenshot YouTube

Nieuwe EU-regels zullen de IT-giganten dwingen kritiek op de machthebbers, het immigratiebeleid en de covid-beperkingen van de EU-landen van het internet te halen. Het wordt echter allemaal gelanceerd als een wet tegen “haatzaaiende taal en desinformatie”, schrijft Usnews.com.

Het wetgevingspakket, dat de Digital Services Act (DSA) wordt genoemd, werd vannacht goedgekeurd na een akkoord tussen de Commissie en het Europees Parlement, meldt Sverigesradio.se.

Het pakket bouwt voort op een rapport van 2020 over de bestrijding van “desinformatie” en “propaganda”, d.w.z. kritiek op de regeringen van de EU en hun beleid, wanneer die in de digitale media verschijnt.

Volgens het verslag vormt de combinatie van alternatieve media en sociale media een bedreiging voor de grondrechten van de burgers van de EU.

“De massale verspreiding van nieuws uit verschillende moeilijk te verifiëren bronnen en de steeds grotere rol van sociale media en berichtendiensten hebben een negatieve invloed op de grondrechten van de EU-burgers,” schrijft het Europees Parlement in het verslag, bericht Friatider.se.

In het verslag staat ook dat “het Europees Parlement samenzweringstheorieën” veroordeelt die erop gericht zijn de EU en haar activiteiten in diskrediet te brengen, en dat bijvoorbeeld kritische journalistiek over de covid-beperkingen van de EU-landen uiteindelijk zou kunnen leiden tot rechts-extremisme en racisme:

“Het Parlement onderstreept, in de context van de Covid-19 crisis, dat verkeerde informatie en sensatiebeluste berichten in de media over de pandemie ook door extreem-rechtse en populistische groepen en politici zijn gebruikt om minderheidsgroepen aan te vallen en bij te dragen tot anti-immigratie retoriek, wat heeft geleid tot meer gevallen van racistische en xenofobe haatzaaiende taal en discriminatie.”

Er zijn nu plannen voor een betere bescherming van de machthebbers en voor strengere eisen aan de grote IT-giganten om de verspreiding van alternatieve journalistiek te beperken. Dat is het idee achter de nieuwe “spelregels” voor het internet waarover het Europees Parlement en de EU-landen het gisteravond eens zijn geworden.

De regels zijn bedoeld om wat zij “haatzaaiende taal” en “desinformatie” noemen van het internet te verwijderen, d.w.z. informatie die op verschillende manieren de machtsuitoefening in de EU in twijfel trekt, en met name op het gebied van immigratie en corruptie. De bescherming van vrouwen aan de macht wordt bijzonder belangrijk geacht.

“Vrouwen in openbare functies, waaronder politici, journalisten en activisten die strijden voor de rechten van vrouwen en seksuele minderheden, worden steeds meer een primair doelwit van cyberpesten en onlinegeweld,” aldus onder meer het rapport.

Om de lidstaten te helpen bij de handhaving van de nieuwe wetgeving heeft de EU een nieuw orgaan opgericht, het “Europees Waarnemingscentrum voor de digitale media”, dat de autoriteiten en beleidsmakers in de lidstaten moet helpen bij het opsporen van “desinformatie” en “haatzaaiende taal”.

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

De Europese Unie werkt aan een massale uitbreiding van online censuur, strikte regels voor spraak in tijden van “crisis” en beperking van online anonimiteit door middel van digitale paspoorten.

De Digital Services Act (DSA) – het tweede deel van een enorm project om technologiebedrijven te reguleren – heeft tot doel zwaardere gevolgen te verzekeren voor platforms en websites die een lange lijst met verboden inhoud hosten, variërend van haatzaaiende uitlatingen tot desinformatie en afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen.

The act

link naar ec.europa.eu (secure) ]

‘Als we de contouren van de nieuwe overeenkomst bekijken, valt het op hoe ze materiaal van seksueel misbruik van kinderen naadloos vermengen met ‘illegale haatzaaiende uitlatingen’. Beide worden door elkaar gegooid als ‘illegale inhoud’. De wet roept op tot plannen om de vrijheid van meningsuiting op internet te beperken in tijden van ‘crisis’.

Killary is voorstander van…

Obama houdt ook van het idee!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccines dees doden 02 488x300 1

Kijk: Obama geeft toe dat de wereldbevolking is gebruikt als proefkonijn

fti002hqcca

Complottheorieën worden (ALWEER) werkelijkheid: CO2-uitstoot wordt gekoppeld aan je uitgaven