in , ,

Handen over elkaar? Hoe laf is de Nederlander eigenlijk?!

De “Nederlander” is eigenlijk een raar volk. In het buitenland staan we bekend in de meest oubollige zin om de tulpen, klompen en molens. In deze moderne tijd is dat veranderd in een bekendheid over vrij verkrijgbare softdrugs en uiteraard ook de pret-pilletjes. Het tolerante gedrag in sex, want prostitutie is hier legaal. Of toch niet ?  De Nederlander is tolerant, gastvrij, ingetogen en hard werkend zo niet innovatief. Laten we de koe maar bij de horens vatten. Dit zijn PR sprookjes.

De Nederlander is achterbaks, intolerant en zeker heel hypocriet ! Het is eigenbelang, narcisme,  individuele woede en gebrek aan discipline wat de klok slaat. 1000 mensen dan zijn er ook 1000 meningen maar samenwerken ? Nee, want ik wil dit en jij wil dat en als jij beroemd bent dan ben ik niets meer. Nee, in ons landje wordt wat af geprotesteerd. meer dan 1000 groepen , oproepen en websites die de ontevredenheid uitdrukken van de Nederlander. Afgewisseld met onzin onderwerpen over de verdwijning van de Zika -mug !

De Nederlander klikt graag, we hadden ooit een liedje: “Klikspaan, Boterspaan, je mag niet door mijn straatje gaan”. Nu het hypocriete hiervan. Onze hangt aan elkaar door verklikkers. Neem bv het aantal anonieme meldingslijnen. Reken maar dat er gebruik van gemaakt wordt. De buurman verklikken want hij heeft en uitkering en hij werkt er zwart bij ! Een ander voorbeeld. Opvoeding van kinderen, dit dient door beide ouders te geschieden, en daarbij wordt het “geleerde” in praktijk gebracht. Kindermishandeling wordt dat genoemd. Dus men belt het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling, want die jengelende puber van de buren krijgt slaag ! Het fijne hiervan is dat in anoniem kan. Veelal ingezet door vechtscheidende echtgenoten. Denk maar aan het seksueel misbruik door de partner. Ineens een hype !

Nu is het een hype dat cannabis kwekende lieden ook anoniem verklikt worden. Wietplantages om het financiële leed te verlichten. Mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer, en starten eenmansclubjes om te protesteren. Er is dus iets vreselijk mis met onze maatschappij !

Eenheid ? Die is er niet meer, losse groepjes schreeuwen om aandacht en verstommen weer door andere groepjes die net iets harder schreeuwen. Zo jaagt de Nederlander op zijn eigen staart. En de leiding ? Die houd zich bezig met en zelfverrijking. Het landsbelang staat voorop ! Maar het landsbelang is allang verkwanseld, alles waar men trots op is en was is “voltooid verleden tijd”. De enkeling denkt met weemoed terug aan de goede oude tijd. Sommige idealisten vechten om de terugkeer van de menselijke maat. Bekende namen in het alternatieve circuit ? Rob Vellekoop ( De Lange Mars) Anton Teuben (  antonteuben.nl ) en niet te vergeten Magda Wel ( Vitalifeiten). Ieder doet het op zijn eigen manier, maar van samenwerking is geen sprake ! Dat is een gemiste kans.

Naast “De Alternatieve” hebben we ook het bovengrondse, de gevestigde orde in politiek, media en propagandakanalen ! Politieke partijen kent iedereen, kerken ? bekend, maatschappelijke clubjes en regerings-organen cq departementen ? Ze voeren de boventoon en maken U dingen wijs die bezijden de waarheid zijn. Discussie is erop gericht op door te leren, maar ingezet als wapen om U zoveel mogelijk te verdelen. Vond U het ook zo rustig toen het regerings orgaan met reces was ? Ik wel, je zag geen opinie, alleen maar Spelen en wel de Olympische. We hebben/hadden een sport zomer ! Dit was bedoeld om de bevolking te vermaken, voor mijn persoon een van de grootste ergernissen die er zijn. Sport beheerst de media, geen problemen van vluchtelingen, geen haken en ogen bij de uitvoering van justitieel beleid. Ondertussen gingen de huisuitzettingen, en de armoede onder de bevolking gewoon door. Werkloosheid is gestegen, bedrijfjes failliet gegaan. Op de achtergrond weliswaar, want nieuwswaarde heeft het niet in de ogen van de geschreven media en de visuele media. Sport, de Spelen van de bevolking, de saamhorigheid van het Nederlandse volk. Dat moet U geloven !

Maar wat meer een rol speelt is het welzijn van de Nederlandse bevolking. En dat welzijn is in het gedrang gekomen. Het merendeel van de Nederlandse bevolking is ontevreden. We zien het aan die protestgroepjes op feestboek, twitter en andere sociale media. De bips van Kim Kardeshian op instagram is nog net zo breed, en de jankverhalen op Facebook.com herhalen zich weer. Niets nieuws onder de . De politieke campagnes gaan ook weer beginnen met de verkiezingen in 2017 in het vooruitzicht. Ik zag D’66 al voorbijkomen met werkzekerheid voor arbeiders, vaste contracten moeten weer ! Ondertussen heeft dat partijtje het Flexwerk wel enorm naar de bovengrond gebracht. Flexwerk is ook werk ! ( Helaas zijn dit onzekere, onvolledige , die geen soelaas bieden)

Zomaar een voorbeeld van de hypocrisy van de Nederlander ! Maar er zijn veel meer voorbeelden van dit gedrag. Van rijk tot arm, van jong tot oud. Iedereen heeft zijn eigen agenda. Sommige blijven hangen in het verleden en denken dat het wel goedkomt. Ikzelf ben wat negatiever ingesteld en denk vooruit. Wel bemerk ikzelf dat de opinie gewijzigd is. Voornamelijk door mensen die niet met problematiek te maken hebben en de sprookjes van onze gekozenen geloven. Ik heb geen vertrouwen in de politiek meer, ook geen vertrouwen in de gekozenen die zeggen voor het landsbelang te gaan. Daarvoor bestaat er genoeg bewijs wat anderen niet zien of ondervinden.

Nederland is een sociaal land, iedereen heeft werk, goede scholing en een eerlijke rechtsgang is voor iedereen weggelegd. Daarbij wordt er voor U gezorgd als er problemen ontstaan. Hulp bij opvoeden van kinderen, een sociale wetgeving die klinkt als een klok. Want het kan wel eens tegenzitten. Een dak boven Uw hoofd is betaalbaar en de rest van de samenleving ? Die is heel tolerant en staat voor U klaar als de staat ergens per ongeluk niet in voorziet. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan en de belastingen die daarvoor geheven worden zijn in balans met de nutsvoorzieningen.

Elektriciteit is zonder storingen voorradig, ziek worden of zijn is ook geen belemmering. Hulp is altijd op tijd en gratis en goed toegankelijk. Menselijkheid en medeleven met de minderbedeelde en of de gehandicapten medemens is niet meer dan normaal. En is er iets wat verbetering behoeft dan kan er gestaakt worden om de gierigaard op de knieën te brengen en zo het arbeidsethos te verbeteren. Verbieden ? Daar geloven we niet in, als U drugs wil gebruiken of Uw lichaam verhuren voor sexuele activiteit, dan kan dat gewoon. Wij kijken daar echt niet vreemd van op ! Wij oordelen niet, ieder zijn meug !

Zoals bovenstaand beschreven zo zou Nederland moeten zijn. Een Team, een volk, niet verdeeld maar een eenheid !

Helaas ! Zo was Nederland 40 jaar geleden. Nu is het nodige veranderd. Het is precies het tegenovergestelde geworden. Wij stonden erbij en keken ernaar. Het is ergens misgegaan maar wie de schuldigen zijn ? Of is er geen schuld en is het de tijdsgeest ? Zijn alle complotten waar, is er een macht die ons uit elkaar drijft ? Of is het de Nederlander zelf die toegeeft aan zijn menselijkheid en uit de band springt op de negatieve manier ?

Egoïsme, jaloezie, rijkdom vergaren en blindelings vertrouwen hebben in mensen die er niets toe doen, is dat wat wij willen ? Of willen we zekerheid, een verdraagzaam leven en gewoon je “ding” doen ?

Laten we nu met zijn allen eens goed nadenken hoe we het bovenstaande in Nederland weer terug kunnen krijgen. Een eenheid vormen, alle protesten bundelen, niks compromissen sluiten, geen verschillen zien in standpunten. Stop met die losse facebook protest groepjes, laten we nu die vuist maken, laten wij als Nederlands volk die verdeel en heers politiek los. Voor ons eigen welzijn en die voor onze kinderen. Nederland moet veranderen, en wij het Nederlandse volk gaan dat bepalen. De zogenaamde gekozenen en vertegenwoordigers die zeggen in het landsbelang te handelen een stok in de wielen steken en te laten merken dat niet zij de macht hebben, maar WIJ, Het Nederlandse Volk.

Hoe kunnen we dat bereiken ? Door een staking weer een staking te laten zijn: Niet bang zijn voor je baantje en je als een slaaf gedragen. Een staking is een recht, en bedoeld om ongewenst gedrag van een uitbuiter aan de kaak te stellen. Het is van de gekke dat een een staking verbied, terwijl alle regels en beloften van de andere partij met handen en voeten getreden worden.

Protesten die hoognodig zijn, worden verhinderd door:

 • Geen aandacht te geven in de media
 • Vergunningen
 • Beperkingen in locatie
 • intimidatie door de wetgever (leger /)
 • Goede fatsoen

Wij moeten stoppen met het polderen en compromissen sluiten en gaan vechten voor ons een zo goede land en inwoners. Wij waren schepenbouwers, vliegtuigbouwers, waterwerk deskundigen en wat zijn wij nu ? Een stel kwezels en hypocrieten die elkaar verlinken voor een paar grijpstuivers.

Wat moeten we doen ? Allereerst door krijgen dat er een vies spel gespeeld wordt ! Dat spel gaat alleen maar over geld en heel veel macht door enkele personen en landen.  Er zijn diverse spreuken, spreekwoorden en gezegden in onze taal en andere uitingen om dit heel erg duidelijk te maken aan volk en en de leiders.

Denk aan:

 • ( Zeeuwen) “ik worstel en kom boven”
 • “Geen land mee te bezeilen”
 • “Eendracht maakt macht”
 • “Waar een wil is, is een weg “
 • “as is verbrande turf”
 • “Geloven doe je in de kerk”
 • “Een man een man, een woord een woord”
 • “als het kalf verdronken is , dempt men de put”
 • Voorkomen is beter dan genezen”

Dus bundel protest en maak Nederland weer leefbaar, maak geen gebruik meer van de kliklijnen, laat een ander in hun waarde en kom op vor je rechten, maar verzaak je Nederlandse plicht niet

Steun en laat zien dat wij een volk zijn die echt dit niet meer willen en steunen. Teken de petitie en hou de media in de gaten !

Voor een toekomst voor ons en onze kinderen !

Lees verder via de bron Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Geweldig,Nederland lekker op vakantie geweest en maar de jankers in hun vochtige
keldertjes hopen nog steeds op een revolutie.

Michiel
4 jaren geleden

Ja makkelijk hoor: al je ongenoegen, terecht of niet, achter elkaar in een stukje smijten. Lekker staken en demonstreren tegen de gevestigde orde. Heerlijk. Welke samenleving heb jij dan wel voor ogen? Dat zet je er namelijk niet in, in je stukje.

We moeten ons wel verenigen om de ideale samenleving te bereiken. Weg met complotten en de gevestigde orde. Leve de anarchie! Vanaf nu gaat iedereen alleen goede ideeën bedenken en lukt alles op die manier. Yeah! Prachtplan.

We moeten stoppen met polderen en gaan vechten… tjeee…. mond voltanden.

Ik hoop dat je je slechte humeur lekker van je af hebt geschreven. Ga nu maar een partij oprichten en een achterban creëren. Dan kun je gewoon al je brilante ideeën omzetten in beleid en via een democratische weg de samenleving verbeteren. Lukt je vast.

Dit stukje verdient voor mijn part de nobelprijs voor “je buik leegschijten en verheerlijkt je eigen poepgeur opsnuiven”. Ga zo door. Als er aandrang ontstaat: Lekker doorsnuiven met die eigenes scheisseluft. Ben jij er vanaf en het stinkt nooit.

Groetjes hoor.

Onschuldige Bijstander
Antwoord aan  Michiel
4 jaren geleden

Binnen het huidige verknipte en verrotte trias politica systeem zal nooit echte verandering kunnen plaatsvinden, derhalve alle gecorrumpeerden gaan Neurenberg 2.0 afgeslacht worden door alle benadeelde rechtgeaarde mensen, leve de Herstelde Bataafse Republiek!

jungleelephant
4 jaren geleden

Ik ben het niet eens met bovenstaande reacties:40 jaar geleden heerste er een heel andere mentaliteit,die van:”Samen”!Kom daar nu nog maar eens om!En daarom wordt er hier ook niets bereikt!We worden verkwanseld,in alle opzichten,waar we bij staan!En laten het,als makke schapen,gebeuren!In plaats van onze regering van het pluche te trekken en naar huis te sturen,vult het grootste gedeelte bij de verkiezingen gewoon weer dezelfde meuk in:uit gewoonte,domheid of lafheid?Wie zal het zeggen!Je kunt hier alleen iets veranderen door het hele land stil te leggen,maar niemand heeft daar de ballen voor!

JandeRuk
4 jaren geleden

@Onschuldige bijstander

Hhahaha ! Leuk , die “revolutionairen” .Bestaan die nog?
Meestal gaat het over als ze getrouwd zijn een een kindje hebben.

BAM! Totale afbraak: ‘Helft senioren leverde 100 euro per maand in vorig jaar’

Kinderen van Nederlandse werkslaven het vaakst naar de kinderopvang