in

Help we verzuipen, de burgereconomie is stervende

economic meltdown

Als de realiteit van alle dag voor veel burgers niet zo triest en uitzichtloos zou zijn, was het nieuws van vandaag dat de economie in het eerste kwartaal een forse tot enorme krimp van 1,4 % vertoonde eigenlijk geen nieuws meer.

Enigszins lachwekkend is de mate waarin economen en politici zich telkens weer verrast tonen als onze economie anders uitpakt dan volgens hun wensen en voorspellingen het geval had moeten zijn. Toegegeven, economie is geen exact vak, maar het staat wel bol van de wiskunde en de computermodellen. Naar een scherm staren kunnen we allemaal. Maar naar buiten kijken we nauwelijks, waardoor vooral politici blind zijn voor de echte pijn van hun stemmers.

De burgereconomie is stervende

De burgereconomie is de economie van wonen, werken en winkelen. Op de huizenmarkt is er niets veranderd. Sterker nog, de huizenprijzen dalen gewoon gestaag verder in weerwil van alle jubelberichten van de banken en de NVM. In koor schreeuwen deze haast dat Nederland door het dal heen is en dat er weer gekocht kan worden. Hoe ver strekt hun verantwoordelijkheid voor een reële weergave van de situatie? Het belachelijke antwoord is dat we niet te somber moeten zijn, want dan lijden we onnodig pijn.

Winkelen doen burgers nog wel, maar alleen door in te teren op de eigen spaarreserves. Die naïevelingen die inderdaad weer PL-etjes opnemen verstoren het beeld dat de Nederlandse economie uit het slop aan het komen is. De inkomens staan onverminderd onder druk, de werkloosheid neemt nog altijd toe. De werkgelegenheid neemt nog steeds af. Wie houdt wie eigenlijk voor de gek?

Europa legt de economie lam

Doe wat!

Lees de rest snel verder via RTL Nieuws.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
twin towers29384893498233 620x1821

“Twin Towers niet geraakt door vliegtuigen”

Lachen (om te huilen) met Pechtold