in , , , ,

“Het is goed dat de Davos-elites beseffen hoe kwaad veel gewone burgers op ze zijn”

davelite

Wereldleiders en zakenmensen zijn bijeen in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld door te nemen.

Op de achtergrond speelt het presidentschap van Donald Trump, die op de laatste dag van de vergadering in Washington zal worden ingezworen.

De elite maakt zich grote zorgen over Trump en de Brexit, het Britse vertrek uit de .

Fouten

Het thema van Davos is dit jaar responsief en verantwoord leiderschap. De organisatie noemt als aanleidingen de winst van Trump, Brexit en de opmars van het in West-Europa.

“De Davos-gangers schieten in de verdediging door de verkiezing van Donald Trump en de Brexit,” stelt de Britse econoom Guy Standing. “Het haalt ze uit hun comfortzone.”

Financial Times-columnist Martin Wolf zei dat de Davos-elite fouten heeft gemaakt. “Het is goed dat ze zich realiseren hoe boos veel burgers in het Westen zijn,” zei hij.

Nieuwe Wereldorde

Complottheoreticus David Icke zei op zijn website dat de elite bang is voor het populisme, de overwinning van Trump en de Brexit omdat al deze zaken een bedreiging vormen voor de Nieuwe Wereldorde.

De elite is bezorgd over Trump omdat hij aangaf dat de NAVO ‘achterhaald' is en dat de Europese Unie uit elkaar zal vallen.

Zijn adviseur Anthony Scaramucci is in Davos om de zorgen weg te masseren.

‘Dit doen de media dus'

“Wat hij probeert te zeggen is dat de NAVO in de jaren veertig in een andere geopolitieke structuur is opgericht,” zei Scaramucci tegenover Nieuwsuur.

“Hij zei dat de NAVO achterhaald is,” reageerde de journalist.

“Kijk, dit doen de media dus. Leuk dat u dat nu ook doet,” aldus Scaramucci. “U pikt één woord uit die hele zin zonder te kijken naar de alinea waarin het wordt uitgelegd.”

Fors

De Nederlandse delegatie in Davos is fors: premier Rutte, minister Dijsselbloem, minister Ploumen, minister Hennis en minister Schippers geven allemaal acte de présence. Ook koningin Máxima is erbij.

Daarnaast zijn Neelie Kroes, Philips-topman Van Houten, Unilever-baar Polman en Eurocommissaris Frans Timmermans afgereisd naar het alpenplaatsje.

 

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ce mark e1485081173611

Het Europese CE-logo garandeert helemaal geen veiligheid van producten

15001372233 3f3a13f9b1 get out

Tegen het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens in: Tweede Kamer stemt in met gedragsaanwijzing voor burgers