in , ,

Het is zover, verdere integratie EU zonder aanpassing van verdragen

16363029096 c9bf317942 merkel eu

Voorstellen die op de EU-top in juni zullen worden gepresenteerd zullen als een klap komen voor David Cameron, die tijdens dezelfde vergadering de Britse pre--eisen op tafel wil leggen.

Duitsland en hebben een pact gesmeed om de te integreren zonder heropening verdragen van de EU. Een klap voor David Cameron's referendum campagne.

Groot-Brittannië wil opnieuw onderhandelen over het verdrag van Lissabon en over Groot-Brittannië's plaats in de EU. Om hem de voet dwars te zetten hebben de Duitse bondskanselier en de Franse president François Hollande een overeenkomst gesloten met als doel om met de eurozonelanden binnen de grenzen van de bestaande verdragen te komen tot een strakkere politieke unie.

De Frans-Duitse voorstellen komen aan de orde op de EU-top in Brussel volgende maand, waar Cameron zal komen met zijn boodschappenlijstje met veranderingen die nodig zijn om steun te winnen voor het binnen de EU houden van Groot-Brittannië.

Het Frans-Duitse akkoord, bekendgemaakt door het dagblad Le Monde, vraagt om hervormingen in de eurozone op vier gebieden die “de komende jaren ontwikkeld moeten worden binnen het kader van de huidige verdragen”.

Lees verder via: Burgercomité EU

Photo by UweHiksch cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1db708ef07b7fb49 640 bliksem

Wel vet, Kaboem! Blikseminslag in kerk op camera vastgelegd

226279590 b6f63fc8bd euro

NL krijgt vanaf nu ELK JAAR naheffing van minstens €600 miljoen