in , ,

Het is zover, verdere integratie EU zonder aanpassing van verdragen

Voorstellen die op de -top in juni zullen worden gepresenteerd zullen als een klap komen voor David Cameron, die tijdens dezelfde vergadering de Britse pre--eisen op tafel wil leggen.

Duitsland en hebben een pact gesmeed om de eurozone te integreren zonder heropening verdragen van de EU. Een klap voor David Cameron’s referendum campagne.

Groot-Brittannië wil opnieuw onderhandelen over het verdrag van Lissabon en over Groot-Brittannië’s plaats in de EU. Om hem de voet dwars te zetten hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande een overeenkomst gesloten met als doel om met de eurozonelanden binnen de grenzen van de bestaande verdragen te komen tot een strakkere politieke unie.

De Frans-Duitse voorstellen komen aan de orde op de EU-top in Brussel volgende maand, waar Cameron zal komen met zijn boodschappenlijstje met veranderingen die nodig zijn om steun te winnen voor het binnen de EU houden van Groot-Brittannië.

Het Frans-Duitse akkoord, bekendgemaakt door het dagblad Le Monde, vraagt om hervormingen in de eurozone op vier gebieden die “de komende jaren ontwikkeld moeten worden binnen het kader van de huidige verdragen”.

Lees verder via: Burgercomité EU

Photo by UweHiksch


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wel vet, Kaboem! Blikseminslag in kerk op camera vastgelegd

NL krijgt vanaf nu ELK JAAR naheffing van minstens €600 miljoen