in , , , , ,

Het nieuwe EU Eigendomsregister is een schending van de privacy

De voor en de verontwaardiging over belastingontduiking zijn een gevaarlijke mix voor het recht op privacy.

Dat blijkt uit het eigendomsregister dat de landen van de moeten invoeren, nadat zij zich daartoe hebben verplicht middels een Europese richtlijn tegen het witwassen van crimineel en de financiering van terrorisme.

Het Nederlandse register, zoals het demissionair dat ter consultatie heeft voorgelegd, leidt tot een onevenredige schending van het recht op privacy…

…Familiebedrijven, notarissen maar ook VNO-NCW en MKB- zijn tegen zo veel openbaarheid. Zij waarschuwen onder meer dat het criminelen wel erg gemakkelijk wordt gemaakt om slachtoffers te zoeken voor afpersing en ontvoering.

Los van zulke specifieke tegenargumenten dient een overheid in een in beginsel goede redenen te hebben om inbreuk te maken op de privacy van haar burgers. Dat geldt des te meer nu de overheid persoonlijke gegevens volledig vrij wil geven.

Blinde angst en algemene verontwaardiging volstaan niet voor zo’n vergaande stap.

Alles bij de bron; FD [gratis registratie verplicht]

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Unie wil de wapenindustrie gaan financieren

Dr. Ioannidis: Medische studies zijn vrijwel altijd nep