in

Het werd tijd: Meer onderzoek naar bijwerkingen HPV-vaccin

Lareb, het centrum dat onderzoek doet naar van medicijnen, gaat meer onderzoek doen naar de prik tegen baarmoederhalskanker.

Het gaat om nader onderzoek naar meldingen van langdurige vermoeidheid en van (bijna) flauwvallen gecombineerd met duizeligheid, meldt het Lareb woensdag. Van deze mogelijke bijwerkingen zijn meerdere meldingen binnengekomen.

Klachten

De inenting tegen het het humaan papillomavirus (), dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, is sinds 2009 opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma. Dat betekent dat het vaccin gratis is.

De inenting beschermt tegen twee typen van het virus, die samen verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de ziektegevallen. Alle meisjes vanaf twaalf jaar worden opgeroepen om de prikken tegen baarmoederhalskanker te halen. Jaarlijks lopen zeshonderd vrouwen deze op. Ongeveer 200 tot 250 patiënten overlijden.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

Lees ook : “HPV-vaccin Gardasil wordt het grootste medische schandaal aller tijden”


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Miljarden verdienen aan zieke mensen: Duitse farmaceut Bayer verrast met hoge winst

Mensensmokkelaars prijzen met folder de opvang in Nederland aan