in , , ,

Hier is de volgende FAAL: Kabinet start pilot met opvolger DigiD, de eID chip

4909161958 8a4193e0ba mark of the beast

Het kabinet gaat door met de ontwikkeling van het eID Stelsel, een soort digitale identiteit waarmee je toegang krijgt tot online dienstverlening van overheid en bedrijven. Het systeem moet de opvolger worden van DigiD.

Nu hebben ruim 11 miljoen Nederlands een DigiD: een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot allerlei websites van de overheid. Maar over een paar jaar krijgen we een ‘eID’. Dat zou kunnen gaan om een chip in je paspoort, rijbewijs of mobiele telefoon. Daarmee kun je je dan makkelijker en veiliger online identificeren.

Het kabinet gaat nu met een aantal proefprojecten starten. Daarbij wordt onder andere bekeken waar de chip precies wordt geplaatst. “We gaan steeds meer zaken digitaal doen, en dan is het belangrijk dat je je op een betrouwbare manier kunt identificeren”, zegt minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Lees verder via RTL Nieuws.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1406490948 52227915cc Henk Kamp

Minister Kamp ligt er niet wakker van: Klachten aardbevingsschade verdriedubbeld

eb9f31304d44ac854af072a4 640 pensioen1

Alles moet kapotstuk: Neelie Kroes wil dat pensioenfondsen investeren in durfkapitaalfondsen