in , ,

Minister Kamp ligt er niet wakker van: Klachten aardbevingsschade verdriedubbeld

1406490948 52227915cc Henk Kamp

Het aantal klachten over de afhandeling van aardbevingsschade is vorig jaar bijna verdriedubbeld. Kwamen er in 2013 bij de Onafhankelijke Raadsman Gaswinning 116 meldingen binnen, in 2014 liep dat aantal op tot 315.

De slachtoffers van aardbevingsschade klagen over een slechte communicatie met de NAM, verantwoordelijk voor de gaswinning. Bovendien zijn zij niet te spreken over de voortvarendheid waarmee hun claims worden opgepakt en afgehandeld. Vier op de tien gedupeerden klagen daarover.

Dat stelt de Onafhankelijk Raadsman, Leendert Klaassen, in zijn jaarrapportage, die hij maandag heeft aangeboden aan minister Kamp (Economische Zaken).

De klachten zorgen blijkens het rapport in sommige gevallen voor psychosociale druk, stress en gevoelens van onmacht bij de melders. Veelgenoemde ergernissen zijn een onvoldoende empathische bejegening bij het uiten van klachten en het stellen van vragen, en het niet-reageren op e-mails en telefoontjes.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

De NAM mag tot 1 juli maximaal 16,5 miljard kuub gas uit de Groningse bodem halen. Dat heeft minister Henk Kamp zojuist bekend gemaakt in Den Haag. Ook komt er een Nationaal Coördinator Groningen en er worden twee gemeenten extra bij het bevingsgebied gerekend.

Tijdelijk

Voor de totale gaswinning in 2015 heeft de verlaging voorlopig geen consequenties. Nader onderzoek moet uitwijzen of het maximum van 39,4 miljard kuub voor het hele jaar veilig genoeg is of dat de gaswinning omlaag moet.

‘Het kabinet zal in juli op basis van de benodigde informatie beslissen of er wegens de veiligheid aanleiding is om de gaswinning verder terug te dringen’, zegt minister Kamp. Voor de toekomst wil hij kijken of er een flexibel systeem van gaswinning mogelijk is.

Lees verder via RTVNoord.nl.

https://twitter.com/bleekerk/status/564864875537903616

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
d96d269892c3266dd64891d7 640 ziek

Weer terug naar af, zo houd je jezelf bezig: VVD voor kortere loondoorbetaling bij ziekte

4909161958 8a4193e0ba mark of the beast

Hier is de volgende FAAL: Kabinet start pilot met opvolger DigiD, de eID chip