in , , , ,

Hoe de EU ten strijde trekt tegen Eurosceptici

farapen

Het lag er zo dik bovenop, het feit dat het Europees parlement zowel achter Farage en Ukip aankomt als achter Le Penn aangaat, dat ik er wel een artikeltje aan moest wijden. Een schot voor open doel heb ik nog nooit kunnen weerstaan.

Wat is er aan de hand?

Drie dagen geleden konden we lezen hoe Marine Le Pen, de leider van het Franse Front National, meer dan 300.000 euro moet overmaken aan het Europees Parlement na vermeende fraude met EU-geld en vandaag konden we hetzelfde lezen over de oud-leider van de Britse anti-EU-partij Ukip Nigel Farage en negen partijgenoten over een vordering van in totaal 580.000 euro van het Europees Parlement.

In beide gevallen zou het gaan om gesjoemel met onrechtmatig verkregen vergoedingen onder andere voor het inhuren van assistenten. Als dat waar is dient dat natuurlijk te worden aangepakt, maar zowel Le Pen als Ukip ontkennen de aantijgingen en de timing is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

Wat me opvalt is dat het gaat om de twee grootste eurosceptische partijen en daarmee grootste tegenstanders van de EU en dat in een tijd waarin deze EU een Brexit en de opkomst van Donald Trump te verwerken heeft gekregen, Griekenland weer eens(of nog steeds?) op instorten staat, en Rusland maar niet wil happen op de provocaties van de NAVO, waardoor oorlogsdreiging om de aandacht af te leiden van deze zaken ook nog eens lastig gaat.

We hebben de angstzaaierij gezien tijdens het Brexit gebeuren, we zien de hysterische reacties op de besluiten van Trump. We kunnen concluderen dat met 3 verkiezingen in Europa op komst met een mogelijke Eurosceptische uitslag de EU in volledige paniek modus is gegaan, en dus is de kans aanwezig dat deze EU heeft besloten met financiële wapens te proberen de eurosceptici de mond te snoeren.

Volgens mij zijn we getuige van de laatste stuiptrekkingen van een stervend beest waar de graaiers nog snel even alles op alles zetten om nog even de laatste centjes weg te trekken, voordat de bron voorgoed is opgedroogd. Nou ja, centjes? Die willen ze ook al verbieden natuurlijk…

Lees de rest verder bij de Bron: urubin.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
d666 300x203

Verkiezingen NL 2017: Waarom u geen D66 moet stemmen

5255982616 a284b4c805 windmolens1

De Duitse Energiewende: Honderden miljarden armer, nul CO2-resultaat