in ,

Hoe lang laat u nog toe dat uw spaarboekje/rekening alleen nog maar geld kost en niets opbrengt?

94bddb9fc288bccf19c443dd 640 sparen1

Consumenten geven er zich misschien niet genoeg rekenschap van maar het is duidelijk dat de centrale banken, door de rente zo laag te houden, de spaarders die hun geld op een spaarboekje laten staan, langzamerhand dood aan het knijpen zijn.
Rentenieren is er in ieder geval haast voor niemand nog bij, want je moet al een gigantisch fortuin hebben uitstaan om nog van de intrestinkomsten te kunnen leven.

U zult wellicht opwerpen dat dit eigenlijk geen nieuws is, en dat het niet belet dat Belgen bijvoorbeeld zowat 252 miljard euro op gewone spaarboekjes laten slapen.
Dat klopt, maar na de nieuwe renteverlaging die een aantal banken vorige week doorvoerden, bieden meeste traditionele en online spaarrekeningen sinds 21 mei  nog slechts een basisrente aan van 0,4% en een getrouwheidspremie van 0,1%.

Samen dus slechts 0,5% rente.

Rekening houdend met de inflatie betekent dit dat geld op een spaarboekje laten staan u niet alleen niets opbrengt, maar bovendien geld kost. Voor het hebben van een spaarrekening worden kosten in rekening gebracht deze zijn bij een klein vermogen hoger dan de 0,5% rente die u krijgt.

via Beurs.com.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6588504035 1c64d47b16 leegstand winkel1

Hoera : Minder bedrijven failliet in 2014, maar nog twee keer zoveel als voor de crisis

5815898689 68c58a3cba haarp1

Complotdenkers hebben weer eens gelijk, ditmaal HAARP