in

Hoera: Bellen in buitenland vanaf 2017 goedkoper (neutraliteit wel naar de knoppen)

De extra kosten voor bellen, sms’en en mobiel internetten in een ander Europees land verdwijnen op 15 juni 2017. Op 30 april volgend jaar is er eerst nog een daling van de tarieven.

Dat zijn delegaties van de -lidstaten en het  dinsdag overeengekomen. Het is een compromis. Het EU-parlement wilde de zogenoemde roamingkosten eind dit jaar afschaffen. Maar sommige lidstaten vreesden een forse klap voor hun telecomindustrie, zodat zij voor uitstel pleitten.

De Europese Commissie in Brussel hamert al jaren op het verdwijnen van de roamingkosten, omdat de  immers één markt moet zijn zonder grenzen tussen de lidstaten.

De lidstaten en het EU-parlement sloten ook een akkoord over de zogenoemde internetneutraliteit. Exploitanten (providers) moeten al het verkeer op het net in principe gelijk behandelen. Het blokkeren of ‘afknijpen’ mag slechts in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld om een cyberaanval tegen te gaan en opstoppingen te voorkomen. Het gaat om de eerste afspraken over de openheid van het internet die voor de hele EU gaan gelden.

Lees verder via: Europa Nu

Photo by InSapphoWeTrust


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gelukkigste land van Europa wordt langzaam maar zeker te ziek om te werken

“Onze beschaving stort in rond het jaar 2040”