in , , ,

Hongarije: grenshek reduceerde aantal illegale migranten met 99%

screenshot 891

De bouw van het grenshek aan de Schengen-buitengrens zorgt ervoor dat de illegale migratie naar en door Hongarije met 99% afnam. Daarvoor wordt het land bekritiseerd.

Als antwoord op de Europese migratiecrisis en nog meer als reactie op het feit dat enkele van de daders van de aanslagen in Parijs in 2015 via Hongarije binnenkwamen, liet de regering van het land omvangrijke grensbeveiligingsmaatregelen uitvoeren, zoals deze als Schengen-grensland eigenlijk dringend noodzakelijk zijn.

Het resultaat: kwamen er in het jaar 2015 nog ongeveer 391.000 illegale het land binnen, in 2016 nam dit aantal af tot 18.236. In dit jaar, 2017, waren het volgens György Bakondi, de belangrijkste veiligheidsadviseur van minister-president , tot nu toe slechts 1.184. Omgerekend dus een daling van meer dan 99% tegenover het jaar 2015.

“Het systeem van technische barrières is de sleutel tot succes van de grensbeveiliging, en zonder deze zou het onmogelijk zijn om de massale aankomst van immigranten te stoppen”, aldus de veiligheidsadviseur volgens de officiële website van de Hongaarse regering. Wat hem betreft is het duidelijk dat zulke maatregelen effectief zijn en wel degelijk een voorbeeldfunctie vervullen.

Maar de door verdragen en wetten voorgeschreven beveiliging van de grenzen stuit op enorme kritiek. Onder andere bij de chef van de -vluchtelingenorganisatie, Filippo Grandi. Die bezocht de Hongaarse grens en maakte bezwaar: “Toen ik vandaag bij het grenshek stond, voelde ik dat het hele systeem ontwikkeld werd om de mensen, velen van hen vluchten voor oorlog en vervolging, buiten het land te houden.”

Ook de “Open Borders”-activist en miljardair George , evenals de globalisten in de en de , hebben steeds opnieuw kritiek. Voor hen is iedere migrant die – om welke reden dan ook – naar Europa wil een “vluchteling”. De regelingen in de Vluchtelingenconventie van Genève en de asielwetgeving in de diverse landen, evenals de internationale verdragen (Schengen, Dublin…) worden hierbij als nietig beschouwd.

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sleepwet logo groot

Teken ook tegen de sleepwet: niet effectief, intimiderend en onrechtmatig

zorgverzekeraars doolhof 300x201

De belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering in 2018