in , , ,

Hoppa: Beslag leggen op bankrekening in Europese Unie wordt makkelijker

Nederlandse burgers en bedrijven kunnen met behulp van een speciale Europese procedure makkelijker conservatoir beslag leggen op een bankrekening in een andere lidstaat. Eenvoudiger inning van grensoverschrijdende vorderingen leidt tot een lager bedrag aan oninbare vorderingen. Daar gaat een positief economisch effect van uit. Dit staat in een wetsvoorstel van minister Van der Steur (Veiligheid en ) dat bij de Tweede Kamer is ingediend.

Conservatoir beslag is beslag dat kan worden gelegd vóórdat een uitspraak van de is verkregen. Het moet voorkomen dat banktegoeden verdwijnen, zodat er nog wat te halen valt bij de schuldenaar als het vonnis is gewezen.

De nieuwe procedure volgt uit een Europese verordening. Het voordeel is dat een Nederlandse consument aan een Nederlandse rechter kan vragen om een Europees bevel, waarmee beslag kan worden gelegd op een bankrekening in bijvoorbeeld . Omgekeerd geldt dit ook: iemand in Duitsland kan de Duitse rechter verzoeken om beslag te mogen leggen op een bankrekening in Nederland.

Nu moeten bedrijven en burgers eerst nog naar de rechter stappen in het land waar het geld van de schuldenaar op de bank staat. Dat is een hele klus als een bedrijf in meerdere landen vorderingen heeft uitstaan. Maar als straks één rechter een Europees bevel tot conservatoir beslag op die bankrekeningen afgeeft, bespaart dat tijd en geld. Ook biedt de procedure uitkomst als Nederlandse schuldeisers beslag willen leggen in een lidstaat waar dat heel moeilijk of duur is.

Er kan alleen beslag worden gelegd op bankrekeningen. De verplichting tot het verstrekken van inlichtingen over individuele rekeningen is beperkt tot de gevallen dat de schuldeiser al een uitvoerbare titel heeft. Er heeft dan al een rechter naar de zaak gekeken. Ook is bepaald dat alleen de rechter een Europees beslagbevel kan afgeven. De nieuwe procedure zal bestaan naast de nationale procedures in de lidstaten.

Lees verder via de Bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tom
4 jaren geleden

Deze gore Neoliberale Stinkrat van de steur -heeft weer een smerige Wet “niet voor -maaar tegen de burger” – uitgedacht. Deze smeerlap werkt ook voor de Zionist
.
Nu is het nog [z.o.]. Dadelijk heb je totaal geen Rechten meer. :
..
“” Het leggen van welk soort beslag dan ook, gebeurt altijd via de rechter. Zowel executoriaal loonbeslag als conservatoir loonbeslag komen tot stand via de rechter”
.
Deze regel wordt dan anders.

Deze 9/11 video van 57 seconden mocht nooit meer uitgezonden worden

Volk, Geld, Macht en bewust falend EU beleid